Την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση προκειμένου να ανασχεθούν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πολίτες στο φόντο της νέας κρίσης, επεσήμανε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης στάθηκε στο αίτημα του κόμματός του για πρόωρες εκλογές, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της σε μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία, ειδικά με τα και την τελευταία ανακοίνωση για την αύξηση του πληθωρισμού που είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. «12% πληθωρισμό είχαμε να δούμε από το 1993», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως η οικονομία είναι αθωράκιστη.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας κατακεραύνωσε την κυβέρνηση στο ζήτημα ειδικά της ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας πως επιτρέπει την αισχροκέρδεια η οποία έχει χτυπήσει στην κυριολεξία, «κόκκινο». Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι η πιο ακριβή και δε γίνεται να μην προωθείται μια κρατική ρύθμιση», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, που στάθηκε στη λειτουργία των καρτέλ που χειραγωγούν την αγορά με την κυβέρνηση να μην κάνει απολύτως τίποτε για να την εμποδίσει.
«Η κατάσταση είναι συνολικά δραματική και που τινάζει στον… αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των περισσότερων νοικοκυριών, όπως και τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματικών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των μισθωτών και των συνταξιούχων», είπε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, που εστίασε σε όσα πρέπει να γίνουν άμεσα και στα οποία από πολύ νωρίς έχει αναφερθεί καταθέτοντας κοστολογημένη πρόταση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, είναι τα δύο που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει μαζί με την κρατική παρέμβαση στο θέμα της ενέργειας.
Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για επιμέρους ζητήματα, όπως όσα αφορούν στον Ταμείο Ανάκαμψης και τον τρόπο με τον οποίο δίνονται τα χρήματα, αφού απευθύνονται σε ελάχιστους, αλλά και στα αγροτικά θέματα που παραμένουν, ειδικά στη Μεσσηνία, σε πρώτο πλάνο, με πολλούς παραγωγούς λόγω του αυξημένου κόστους και των χαμηλών τιμών να εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες.