Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να χρεώνει τους πιστοποιημένους λογαριασμούς – Έναντι $20 μηνιαίως

Ο Έλον Μασκ εξετάζει το ενδεχόμενο χρέωσης των χρηστών του Twitter 20 δολάρια μηνιαίως ή 240 ετησίως, για ένα «μπλε τικ» στο λογαριασμό τους που σημαίνει πως αυτός θα είναι πιστοποιημένος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τεχνολογίας Platformer, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σχεδιάζει αλλαγές στην υπηρεσία Μπλε συνδρομής του Twitter, μεταξύ των οποίων την αύξηση του μηνιαίου ποσού για την πιστοποίηση λογαριασμού από $4.99 το μήνα σε $19.99.

Οι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες -που φέρουν δίπλα στην επωνυμία τους ένα μπλε τικ που τους επισημαίνει ως αξιόπιστη πηγή– θα έχουν 90 μέρες να εγγραφούν, διαφορετικά χάνουν το check mark τους.

Ο Μασκ δε σχολίασε ευθέως το δημοσίευμα, ωστόσο πόσταρε ένα tweet την Κυριακή ενημερώνοντας τα 110 εκατομμύρια follower του πως «η όλη διαδικασία επαλήθευσης ανανεώνεται αυτή τη στιγμή».

Λίγες ώρες μετά, το πρωί της Δευτέρας, βολιδοσκόπησε την αγορά μέσω δημοσκόπησης συνεργάτη του που ρωτούσε τους χρήστες πόσο αποτιμούν το μπλε τικ: 5, 10, 15 δολάρια ή «δεν πληρώνω».

Η δημοσκόπηση στήθηκε από τον επενδυτή τεχνολογίας Τζέισον Καλακάνις, συνεργάτη του Μασκ που αποτελεί μέρος της ομάδας που θα συμβάλει στην αναμόρφωση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μετά την εξαγορά του, έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίών, από τον βαθύπλουτο Μασκ.

Ως προς τις φημολογούμενες απολύσεις που φέρεται να δρομολογούνται, το αφεντικό της Tesla και της SpaceX διέψευσε ρεπορτάζ των New York Times.

Απαντώντας σε χρήστη της πλατφόρμας που έκανε ανάρτηση για τις απολύσεις, ο Μασκ απάντησε: «Αυτό είναι ψέμα».

Το Σάββατο οι New York Times έγραψαν ότι ο Μασκ έδωσε εντολή για μείωση των θέσεων εργασίας σε όλη την εταιρεία και ότι οι απολύσεις θα γίνουν πριν από την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία στην οποία είναι προγραμματισμένο να λάβουν οι εργαζόμενοι μετοχές, στο πλαίσιο των απολαβών τους από την εταιρεία.

Με πληροφορίες από Guardian
lifo.gr