Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας: Καμπανάκι κινδύνου –Εργασίες στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μελιγαλά εξακολουθούν να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα

Καμπανάκι κινδύνου από την Δημοτική παράταξη του Δήμου Οιχαλίας «Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας» για τις συνεχιζόμενες εργασίες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά που εξακολουθούν να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα. Σε ανακοίνωσή της καλεί τη δημοτική αρχή να λάβει μέτρα.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου

«Στη σκιά του τραγικού γεγονότος του ατυχήματος στο σχολείο των Σερρών που στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει για να χτυπήσουμε άλλη μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου μήπως κανείς υπεύθυνος ευαισθητοποιηθεί.

Οι συνεχιζόμενες εργασίες στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά εξακολουθούν να γίνονται παράλληλα με τα μαθήματα. Είναι η τέταρτη φορά που παρεμβαίνουμε δημόσια για το θέμα αυτό, ακριβώς επειδή το θεωρούμε υψίστης σημασίας και επειδή προσπαθούμε να συνετίσουμε τη Δημοτική Αρχή και να προλάβουμε το όποιο ατύχημα.

Ο επικεφαλής της Αναγέννησης Άνω Μεσσηνίας κύριος Αδαμόπουλος έχει θέσει κατ’ επανάληψη το θέμα, έχει επισημάνει το πρόβλημα και τους κινδύνους, τόσο στα μέσα, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Σεπτέμβριο. Ο Δήμος Οιχαλίας επίσημα συστήνει «υπομονή» και μας εγκαλεί ως αντιπολίτευση γιατί «δε βάζουμε πλάτη». Κύριοι, δε θα βάλουμε πλάτη στην εγκληματική σας αδιαφορία. Δε θα αφήσουμε την υγεία των μαθητών στην τύχη επειδή ψάχνετε συνένοχους. Ευχόμαστε ολόψυχα οι τραγικές πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής να μη γίνουν ποινικές.

Η Δημοτική αρχή έχει δύο δρόμους να επιλέξει: Ή να σταματήσει άμεσα τις εργασίες στο υπάρχον κτίριο και να τις ολοκληρώσει στις διακοπές του σχολείου, ή να υποχρεώσει τον ανάδοχο να γίνονται εργασίες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί έγινε μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο Διοικητήριο Μεσσηνίας για ανάλογες εργασίες, ενώ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μελιγαλά όχι; Δε μπορούσαν να «βάλουν πλάτη» και να «κάνουν υπομονή» οι εργαζόμενοι εκεί; Ή μήπως δε μπορεί να δουλεύουν σε γιαπί; Γιατί η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν πήρε παράδειγμα από το Δήμο Οιχαλίας όπου γίνονται μαθήματα σε γιαπί;

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε τους συνυπεύθυνους με τη Δημοτική Αρχή, τον Ανάδοχο, εργολάβους, τους Διευθυντές των Σχολείων αλλά κυρίως το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας που επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό το έργο με αυτό τον τρόπο, για ακατανόητους για εμάς λόγους.

Μελιγαλάς, 7 Δεκεμβρίου 2022

Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας»