Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάθους CMAS τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα – Μια σπουδαία διοργάνωση, με σημαντικό αποτύπωμα (video)

Ένα κορυφαίο γεγονός, το κορυφαίο του είδους του στον χώρο της ελεύθερης κατάδυσης σε παγκόσμιο επίπεδο πρόκειται να φιλοξενηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στην Καλαμάτα. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και ο μεσσηνιακός κόλπος αναμένεται να γίνει το σημείο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της επικείμενης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βάθους CMAS.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και με δυναμικούς υποστηρικτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας και με υποστήριξη από μια σειρά από χορηγούς η μεγάλη γιορτή των καταδύσεων θα διεξαχθεί από 3-13 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει αξιοσημείωτη δράση ως προς την ελεύθερη κατάδυση.

Κινητήριος μοχλός για τη διοργάνωση αυτή ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που πίστεψε και οραματίστηκε τη δυναμική του αθλήματος και τις προεκτάσεις για την τοπική οικονομία. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «…σκοπός µας είναι να ταυτιστούν οι θάλασσές μας με ένα μοναδικό αθλητικό αλλά και τουριστικό προϊόν όπως αυτό της ελεύθερης κατάδυσης και μακροπρόθεσμα να πετύχουμε την επέκταση της τουριστικής σεζόν».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες, μένουν στον τόπο διεξαγωγής τους 30 με 60 ημέρες, διότι είναι απαραίτητο να προπονηθούν και να εγκλιματιστούν στα νερά που θα αγωνιστούν. Ήδη στα δυο καταδυτικά κέντρα της Καλαμάτας έχουν κλείσει πακέτα προπόνησης κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο και μάλιστα από το μήνα Ιούλιο.

Στη σημασία του πολύ μεγάλου αυτού γεγονότος -με πολύ μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα για τον τόπο- αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση BEST ο Δημήτρης Κούμουλος που μαζί με την Βιβή Δρακά υπογράφουν ένα κορυφαίο γεγονός ως διοργανωτές και τρέχουν όλη αυτή την προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας, επάνω σε γερές βάσεις, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να δείχνει την εμπιστοσύνη της στο όλο τους έργο.

Οι αγώνες αυτοί δεν είναι απλά μια συνάντηση αθλητών αλλά ένα event που συναντιούνται οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας με την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή στο υγρό στοιχείο. Πέρα από το καθαυτό αθλητικό γεγονός, που από μόνο του θα τοποθετήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη των καταδύσεων, η Ελλάδα προσφέρει μια πληθώρα εμπειριών που αγκαλιάζουν τη φύση και τον πολιτισμό.

Η προβολή της Ελλάδας αναμένεται πολύ μεγάλη από τους συμμετέχοντες, πρωταθλητές -από τουλάχιστον 30 χώρες- που πρόκειται να διαφημίσουν την περιοχή ως ένα ιδανικό προορισμό για ελεύθερη κατάδυση ενισχύοντας την εικόνα της, σαν προορισμό που προσφέρει ποικιλία εμπειριών και διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προώθηση της γαλάζιας οικονομίας της Ελλάδας.

Tα σημεία έχουν επιλεγεί λόγω των ιδανικών συνθηκών για μεγάλες επιδόσεις, δηλαδή ήρεμα νερά, απουσία θαλάσσιων ρευμάτων, ιδανική θερμοκρασία νερού και βάθος 150 μέτρων κοντά στην ακτή.