Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Κλήσεις μέσω SMS στο κινητό -Από πού έχει ξεκινήσει, ποιοι έχουν λάβει τα πρώτα πρόστιμα

Σε λειτουργία βρίσκεται το σύστημα των ψηφιακών κλήσεων που καθιστά αδύνατη την αποφυγή των συνεπειών για τροχαίες παραβάσεις. Τέλος στη ρουσφετολογική πρακτική να «σβήνονται» οι κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις βάζει το σύστημα των «ψηφιακών κλήσεων» που βρίσκεται σε ισχύ.

Πρόκειται για τo σύστημα της Ηλεκτρονικής Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, αυτή τη στιγμή λειτουργεί αποκλειστικά στον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επί του παρόντος, η λειτουργία είναι σε πιλοτικό στάδιο, μια διαδικασία που είναι απαραίτητη προκειμένου να συλλεχθούν πολύτιμα στοιχεία και να ανιχνευθούν τυχόν αστοχίες για τη βελτίωση του συστήματος προτού αυτό επεκταθεί -το προσεχές διάστημα- σε όλη την επικράτεια.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και στον Δήμο Θεσσαλονίκης πλέον χρησιμοποιούν ειδικά σχεδιασμένες κινητές συσκευές και μέσω κατάλληλης εφαρμογής βεβαιώνουν ηλεκτρονικά την τροχονομική παράβαση.

θυρίδα πολίτη gov.gr

Μόλις ο αστυνομικός ολοκληρώνει τις ενέργειές του, η βεβαίωση της παράβασης αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο στο gov.gr και συγκεκριμένα στη θυρίδα του πολίτη, όπου περιέχονται έγγραφα που έχει εκδώσει ο πολίτης ή του έχουν αποσταλεί από κάποια δημόσια υπηρεσία.

Επίσης, οι παραβάτες ενημερώνονται για την αποστολή της κλήσης στη θυρίδα τους, στο gov.gr, μέσω email αλλά και SMS.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ carandmotor.gr