Πέμπτη
26
Σεπτέμβριος
TOP

Εμπαιγμός και κινητοποιήσεις για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα , αλαλούμ στο πολιτικό σκηνικό και έργα με ρυθμούς… χελώνας στη Μεσσηνία (video)  

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι φωνές αγωνίας και αγανάκτησης για τη μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ολοένα και πληθαίνουν. Φορείς, πολιτιστικοί ακόμα και αθλητικοί σύλλογοι  αλλά και τοπικές κοινωνίες απαιτούν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αγωνία με συγκεκριμένες απαντήσεις υλοποίησης, καθώς για το ίδιο το ζήτημα έχεις δεσμευτεί -δις μάλιστα- ο ίδιος ο πρωθυπουργός..

Αποκαλύπτοντας πως «ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες μία μεγάλη συγκέντρωση στην Κυπαρισσία, με πρωτοβουλία από τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας, Ηλείας και Αρκαδίας» ο διευθυντής της τηλεόρασης Best Νίκος Μπελογιάννης αναρωτήθηκε «ως πότε πια;» για τον δρόμο καυτηριάζοντας τη στάση του υπουργού «Η αφωνία του κ. Σταϊκούρα σε συνδυασμό με τη δύο φορές εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το δρόμο αυτό που ΘΑ γίνει, είναι κάτι το οποίο είναι αξιοπερίεργο! Δεν ξέρω τι σημαίνει σε αυτό το πράγμα.»

Οι βολές του και προς τους βουλευτές λέγοντας πως «Ο Χαρίτσης έκανε την ερώτηση αυτή τη στιγμή στην Βουλή. Οι άλλοι τι κάνουν; Από ότι μαθαίνω κάποιον βουλευτή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φτιάξει ένα γήπεδο στην Ελληνοεκκλησιά και πιέζει  κάθε μέρα. Αυτή είναι η ουσία;», την ώρα που ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο βρίσκεται στο περίμενε εδώ και χρόνια… «Ο δρόμος είναι χάλια, βομβαρδισμένο τοπίο. Τι γίνεται; Τι κάνουν αυτοί;» ανατρέχοντας στα αποτελέσματα που έφερε η κινητοποίηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο Νίκος Μπελογιάννης σημείωσε πως μόνη λύση είναι η κοινή διεκδίκηση. «Η πίεση για το νοσοκομείο είδαμε τι έφερε. Ενωμένοι όλοι μαζί. Χωρίς κομματική ταυτότητα κανένας και ιδιαίτερα οι βουλευτές και Ιδιαίτερα ο κ. Χρυσομάλλης, αλλά και ο Μαντάς», Για να σημειώσει σε άλλο σημείο πως «Αν δεν πάμε όλοι ενωμένοι, όχι οι μισοί επειδή είναι από την Καλαμάτα, οι άλλοι από την Μάνη, οι άλλοι από το ένα, οι άλλοι από το άλλο… Ο οδικός άξονας αυτός πρέπει να γίνει. Αφορά και τη Λακωνία και προτείνω και το Επιμελητήριο της Λακωνίας να μπει μέσα σε αυτή τη διεκδίκηση, και η Αρκαδία και βέβαια η Μεσσηνία και το κυριότερο απ’ όλα και η Ηλεία.»

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Στην πολιτική επικαιρότητα επικρατεί ένα …αλαλούμ με τον Νίκο Μπελογιάνη να σχολιάζει αρχικά την διαγραφή του Μάριου Σαλμά λέγοντας πως θα έχει πολιτικό κόστος για την κυβερνώσα παράταξη αυτή η επιλογή. «Η διαγραφή Σαλμά θα στοιχίσει στη Νέα Δημοκρατία».

«Αυτός ο οποίος αντέδρασε και του είπε τα προβλήματα τα οποία έχει κοινωνία και του είπε ότι έχουμε απομακρυνθεί από την κοινωνία και έχουμε γίνει κόμμα των λίγων και όχι των πολλών» για να σταθεί στους αριθμούς της ΝΔ που από εκλογές σε εκλογές ξεφουσκώνουν.

Σχολιάζοντας και τον τρόπο διαγραφής του κου Σαλμά “από την… Αμερική για να στείλει τί άραγε μήνυμα και σε ποιους; Στην ίδια την κοινωνία που ζήτησε από τους βουλευτές να την εκφράσουν”, αναφερόμενος και στην περιβόητη συνεδρίαση της ΚΟ.

Για τα όσα  συμβαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη σημείωσε μεταξύ άλλων πως «το θρίλερ συνεχίζεται»  Με το κόμμα χωρισμένο στα δυο ο διευθυντής της τηλεόρασης Best εκτίμησε πως το κόμμα βαδίζει… κατευθείαν πιο κάτω από το 3%.

Στα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπελογιάννης ανέτρεξε στις δημοσκοπήσεις λέγοντας πως “κυρίαρχος ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο φαίνεται τώρα ο κ. Ανδρουλάκης. Ακολουθεί πολύ κοντά ο κ. Δούκας και η κα Διαμαντοπούλου. Η κυρία Γιαννακοπούλου, η δικιά μας, η κα Διαμοντοπούλου, ο κ. Γερουλάνος, ο κ. Κατρίνης – από την Ηλεία κι αυτός ο πατριώτης μας – αυτοί όλοι αμφισβητούν τον κ. Δούκα. Πώς θα είναι δήμαρχος, και θα είναι και υποψήφιος, και θα είναι και πρόεδρος αν θα βγει;”. Σε άλλο σημείο είπε “Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τον πρόεδρό του στη βουλή. Και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ να μην έχει τον πρόεδρο της βουλή. Αυτό θα είναι αδιανόητο για τα μεταπολιτευτικά σκηνικά!”

Τονίζοντας πως όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί θέμα για την πολιτική σταθερότητα της χώρας «Αυτή τη στιγμή όταν το κόμμα των δυσαρεστημένων και το κόμμα της αποχής είναι το πρώτο στην Ελληνική Βουλή, νομίζω δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Και σε λίγο θα έχουμε δεκατέσσερις -νομίζω- ανεξάρτητους βουλευτές. Λοιπόν, όσον αφορά και αυτά που είπες για τη Νέα Δημοκρατία, για τους έντεκα και για τους υπόλοιπους που είναι παραπάνω έχουν χάσει αίσθηση με την κοινωνία και δεν ξέρει κανένας τι θα γίνει αργότερα. Ήδη, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα, οι αντιδράσεις θα είναι πολλές. Οι αντιδράσεις όχι για να τον ρίξουν, για να καταλάβει ακριβώς τι γίνεται.”, προσθέτοντας πως δεν μεταφέρεται όπως θα έπρεπε η εικόνα της κοινωνίας στον πρωθυπουργό, από την κλειστή ομάδα του Μαξίμου.

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ … ΧΕΛΩΝΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Από την άλλη, κουβέντα και για τα τοπικά. Τα έργα στη Μεσσηνία προχωρούν με ρυθμούς χελώνας… ειδικά σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα με αφορμή τις «ιλιγγιώδεις… καθυστερήσεις» για το Φιλιατρινό φράγμα θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα. “Πότε θα γίνει η δημοπράτηση. Πότε θα βγει ο ανάδοχος.; Πότε θα υπάρχουν οι ενστάσεις. Πότε το ένα. Πότε το άλλο. Θα στερέψει το νερό. Δεν θα υπάρχει νερό. Θα έχει μπει η θάλασσα. Πότε θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις, πότε οι διαγωνισμοί. Τι γελοιότητα είναι αυτό το πράγμα;» για να καταλήξει «Από εκεί και πέρα έχουν βαλτώσει τα έργα. Παντού σε όλη την Ελλάδα ιδιαίτερα. Και εδώ στη Μεσσηνία για να το πω αυτό το πράγμα. Έχουν βαλτώσει τα έργα! ¨ολα τρέχουν με ιλιγγιώδη ακινησία», αναφερόμενος στις περιπτώσεις με το αεροδρόμιο -που τόσες φορές έχει εξαγγελθεί-, τον δρόμο κά.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Τέλος σχολιασμός υπήρξε και για κάτι ακόμη… Προ ημερών η Νέδουσα βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω των εγκαινίων του μουσειακού χώρου στο σπίτι του Νικηταρά. Μια εκδήλωση με πολλά και ηχηρά μηνύματα πρωτίστως εκείνα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

“Οι σύλλογοι και τα χωριά κρατούν και την παράδοση και τον ελληνισμό όρθιο” είπε ο Ν. Μπελογιάννης για να σταθεί στην ομιλία του κ. Σαμαρά η οποία, όπως είπε “κατέπληξε τους πάντες και τους έκανε όλους να δακρύσουν. Ήταν συγκλονιστικότατος ο λόγος του Σαμαρά. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και να μη θυμόμαστε να μην ξεχνάμε ποτέ τις ρίζες μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων.