Στο κινητό θα έρχεται η ιατρική αναφορά μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο, καθώς επίσης και τα πρακτικά του χειρουργείου μετά από αίτημα του ασθενούς, από το 2025, στο πλαίσιο του συστήματος DRG (Diagnosis Related Groups), το οποίο είναι το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων, που αφορά στο νέο μοντέλο αποζημίωσης των Νοσοκομείων, βάσει του παραγόμενου έργου και όχι των δαπανών, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Αυτή η ουσιαστική ψηφιακή διευκόλυνση στον πολίτη που δεν θα στήνεται σε ουρές και δεν θα χρειάζεται να κάνει αίτημα και να περιμένει καιρό για να πάρει τα πρακτικά της επέμβασης που έκανε, είναι μόνο ένα από τα οφέλη που έχει το εν λόγω σύστημα. Το σύστημα αυτό ουσιαστικά κατηγοριοποιεί τους ασθενείς σε ομάδες, βάσει της ομοιότητας των κλινικών χαρακτηριστικών και διαγνώσεων και της ομοιότητας των απαιτούμενων πόρων για τη διαχείρισή τους, με σκοπό τη δικαιότερη, τεκμηριωμένη και διαφανή διαχείριση των οικονομικών πόρων. Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM ο πρόεδρος του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ) μαιευτήρας γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος.
Στοχευμένες ενισχύσεις και συγκράτηση δαπανών με αύξηση της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών
Τι άλλες αλλαγές θα δει ο πολίτης στο άμεσο μέλλον προκύπτει εύλογα τα ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ. «Πάμε σε μία τελείως διαφορετική νοοτροπία ανάπτυξης του συστήματος υγείας. Εμείς κάθε μήνα, στέλνουμε αναφορές στα νοσοκομεία ανάλογα με την παραγωγικότητα τους και βάσει αυτών βελτιώνουν τη λειτουργία τους.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.newmoney.gr πατώντας στο ΕΔΩ