
«Η αύξηση στα πρατήρια καυσίμων στη χώρα μας είναι στα δύο με τρία λεπτά (ανά λίτρο) όταν η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έχει εκτοξευθεί κατά 10% από την έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης», ανέφερε ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο ertnews.
Παράλληλα, ο κ Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις στα καύσιμα και υπογράμμισε ότι οι συνεχείς έλεγχοι έχουν αποτελέσματα καθώς «φαίνεται ότι δεν υπάρχει το φαινόμενο αυτό σε μεγάλο βαθμό».
«Κανείς δεν θα ρισκάρει να κάνει μια παράνομη πρακτική όταν ξέρει ότι ο έλεγχος θα είναι αυστηρός και γρήγορος» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της αισχροκέρδειας, που παρατηρήθηκε με την έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει αποσοβηθεί.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ