Πτώση θερμοκρασίας και πρώτα χιόνια στα βουνά αναμένονται μετά το Σαββατοκύριακο, καθώς πολικές αέριες μάζες εισέρχονται στη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει, ότι τα πρώτα αξιόλογα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ιδιαίτερα στη βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα. Παράλληλα, οι βροχές θα συνεχιστούν στα βορειοδυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Σήμερα, ο καιρός παραμένει έντονα άστατος στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπου πυκνές συννεφιές συνοδεύονται από βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα παρουσιάζουν στασιμότητα στη βορειοδυτική Ελλάδα, το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με τον κίνδυνο κατολισθήσεων και μικροπλημμυρικών επεισοδίων να είναι υψηλός τις επόμενες ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr πατώντας εδώ