Παρασκευή
19
Αύγουστος
TOP

«Άδειασμα» Λιβανού με παρέμβαση Πρωθυπουργού -Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με Κεδίκογλου και Ενώσεις για την σταφίδα

Το συλλαλητήριο των εκατοντάδων σταφιδοπαραγωγών και των οικογενειών τους την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς… απάντηση και μόνο με τις κυβιστήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Σπήλιος Λιβανός, που ξαφνικά θυμήθηκε την πρόταση απόσυρσης των αποθεμάτων, μια μέρα πριν την κατακραυγή κι αφού το προϊόν οδηγήθηκε στην κατάρρευση, όταν μάλιστα, όλοι έκρουαν από τον περασμένο Μάρτιο τον κώδωνα του κινδύνου για την καλλιέργεια και ο ίδιος… επέλεγε να κάνει καθυστερήσεις.

Οι χειρισμοί του και σε αυτό το θέμα -και στο θέμα με τις περικοπές στις επιδοτήσεις, τις αναφορές στους… κτηνοτρόφους κλπ.-  ήταν εκείνοι που ήδη έχουν προκαλέσει την αντίδραση του ιδίου του Πρωθυπουργού. Όπως συνέβη με τους Κρήτες, έτσι και με τους σταφιδοπαραγωγούς που είχαν ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των συλλογικών τους αποφάσεων -είχαν σημειώσει πως δεν συνομιλούν πια με τον κ. Λιβανό θεωρώντας τον «αναξιόπιστο συνομιλητή»- ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου είναι ο άνθρωπος που «εξουσιοδοτήθηκε» από το Μαξίμου για να δώσει ένα τέλος στις… παλινωδίες και μια λύση στο όλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Έτσι, η νεότερη εξέλιξη έχει να κάνει με το ότι οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των σταφιδοπαραγωγών κλήθηκαν αύριο στη 1 το μεσημέρι σε ραντεβού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τον κ. Κεδίκογλου, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης του προβλήματος. Σε αυτήν έχουν κληθεί και θα παρευρίσκονται μόνο οι Πρόεδροι των Ενώσεων της Παναιγιαλείου, του Κιάτου, της Νεμέας, της Κορίνθου, της Αμαλιάδας και της Μεσσηνίας.