Ίλιγγο προκαλούν οι τιμές των ακινήτων, ακόμα και στις άλλοτε πιο “φιλικές” για την τσέπη περιοχές.
Αποτέλεσμα; Το όνειρο απόκτησης στέγης μοιάζει να απομακρύνεται για τα μικρομεσαία εισοδήματα, καθώς πέρα από τα ολοένα και μεγαλύτερα ποσά δανεισμού, τα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται και λειτουργούν ως προκαταβολή- συμπλήρωμα των δανείων, προϋποθέτουν αποταμίευση πολλών ετών.
Συνεχίζεται η άνοδος
Τα στοιχεία των μεσιτικών γραφείων και της ΤτΕ, συγκλίνουν στο ότι η άνοδος των τιμών συνεχίζεται, αν και με επιβραδυνόμενους ρυθμούς. Ακόμα κι έτσι, δεν είναι ευκαταφρόνητη η περαιτέρω αύξηση κατά 5,99% της μέσης ζητούμενης τιμής πανελλαδικά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του indomio για τον Ιούνιο, οι τιμές σε όλη την Ελλάδα κυμαίνονται, πλέον, μεταξύ 1.455 ευρώ/τμ και 3.626 ευρώ/τμ κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μιλάμε για σωρευτική αύξηση σχεδόν 47% από το 2018 ως σήμερα!
Προφανές είναι ότι αυτή η γενική εικόνα δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού οι τιμές και οι αυξήσεις διαφοροποιούνται όχι μόνο από νομό σε νόμο ή από πόλη σε πόλη, αλλά κι από περιοχή σε περιοχή. Η υψηλότερη μέση τιμή (3.626 ευρώ/τμ) καταγράφεται- ως ήταν αναμενόμενο- στα νησιά του Αιγαίου, αλλά η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση (12,6%) εντοπίζεται στη Θεσσαλία.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του newsit.gr πατώντας ΕΔΩ.