Κυριακή
22
Δεκέμβριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Έλλειψη εργατών γης: Ο αγροτικός κόσμος, η ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά πληρώνουν τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Δελτίο Τύπου

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια χρονιά η κυβερνητική αποτυχία για το συνεχιζόμενο  εκρηκτικό πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καλέτσης ομολόγησε ουσιαστικά ότι δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «…αρχικά, θα δίνατε λύση με διακρατικές συμφωνίες και ξεκινήσατε με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά…η ασυνεννοησία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων φέρνει ως αποτέλεσμα και τα λιγοστά αιτήματα που έχουν εξεταστεί να απορρίπτονται. Αποτέλεσμα μηδέν, επομένως…» και συνέχισε τονίζοντας ότι «… πολύ φοβάμαι ότι πληρώνουμε ως οικονομία και ως κοινωνία το τίμημα των ιδεοληψιών της κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα βεβαίως για να μη δυσαρεστήσει ακραίες φωνές» όσον αφορά τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζήτημα νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Παράλληλα ο Αλ. Χαρίτσης  αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας,  σύμφωνα με τις οποίες η ανυπαρξία εργατικών χεριών θα έχει ως αποτέλεσμα «την μείωση της παραγωγής, τον αφανισμό του Έλληνα αγρότη, άδεια ράφια και τιμές απλησίαστες για το μέσο νοικοκυριό».

Στη δευτερολογία του, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι τους πολίτες ουδόλως τους αφορά ο διαμοιρασμός ευθυνών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και αναμένουν άμεση λύση στο φλέγον αυτό πρόβλημα. «Πρέπει να βρεθεί μία λύση» και «ναι, θα βρείτε συναινέσεις από τη μεριά της προοδευτικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης εφόσον προχωρήσετε γενναία σε ρυθμίσεις» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης σχετικά με την νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών εργατών γης τονίζοντας ότι «το εκρηκτικό μίγμα ακρίβειας, φυσικών καταστροφών και έλλειψης εργατών είναι εξαιρετικά απειλητικό για την αγροτική παραγωγή και συνολικά την οικονομία της χώρας».