Σάββατο
11
Ιανουάριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Να λάβει το μήνυμα της αποδοκιμασίας η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη» (video)

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Χαρίτης με αφορμή την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί έως σήμερα σε επίπεδο αγροτικής πολιτικής. Στον απόηχο των μεγάλων κινητοποιήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», και βουλευτής Μεσσηνίας στάθηκε στα μεγάλα αδιέξοδα της ΚΑΠ και της πολιτικής που ακολούθησε η νυν κυβέρνηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον.

«Στον έναν χρόνο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ πόσο μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, όχι επειδή υπάρχει προσαρμογή στην περιβαλλοντική κρίση, στην πράσινη μετάβαση αλλά αυτό δεν μπορεί ν γίνει εις βάρος των αγροτών», είπε ο κ. Χαρίτσης

Κρίσιμο το ζήτημα των ευθυνών με τον Αλέξη Χαρίτση να δείχνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού όπως εξήγησε «κάθε μετάβαση έχει κόστος» για να επισημάνει ότι «το ζητούμενο δεν είναι εάν θα υπάρξει αυτή η μετάβαση, το ζητούμενο είναι ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος. Η ΚΑΠ είναι ένα θέμα που έχει ευρωπαϊκή διάσταση αλλά υπάρχει εθνικό σχέδιο για την εφαρμογή της, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση, για το οποίο πανηγύριζε, και σήμερα δείχνει τα αδιέξοδά του», για να καταλήξει «Είτε θα υπάρξει μια προσαρμογή της ελληνικής αγροτιάς στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση με προστασία του Έλληνα αγρότη, ή αλλιώς πολύ σύντομα δεν θα μιλάμε καν για αγροτική παραγωγή».

Διερωτώμενος τί θα γίνει με το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, ο βουλευτής Μεσσηνίας αναφέρθηκε στις τεράστιες διοικητικές και γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που επηρεάζουν καθοριστικά τον αγροτικό τομέα και τις προοπτικές τους. Από το χωράφι στο ράφι οι επιπτώσεις, όπως επισήμανε ο κ. Χαρίτσης είναι πολλές και δίνοντας αυτή τη διάσταση στην κουβέντα αναφέρθηκε στο κόστος που μετακυλά στους καταναλωτές και προκαλεί ασφυξία στα ελληνικά νοικοκυριά.

«Κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής ένα άρθρο των Financial Times ότι η ελλάδα έγινε η δεύτερη φτωχότερη χώρα μεταξύ των 17 και ότι η πορεία των δεικτών και η σύγκριση των δεικτών με την Βουλγαρία δείχνει ότι σε λίγο θα είναι η φτωχότερη. Αυτό είναι το περίφημο οικονομικό θαύμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Έχουμε μια ονομαστική ανάπτυξη ανεμική η οποία ευνοεί πάρα πολύ λίγους. Οξύνονται οι ανισότητες. Υπάρχει χρήμα το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά/ οικονομία το οποίο όμως καρπώνονται ελάχιστοι» για να ανατρέξει στις μελέτες της ΤτΕ και του ΙΟΒΕ λέγοντας πως «στην ελληνική οικονομία, στους βασικούς κλάδους υπάρχει καρτέλ» για να αναρωτηθεί «πού είναι τα πρόστιμα;». για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να παταχθεί η αισχροκέρδεια».

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Καθώς οδεύουμε με βηματισμό σταθερό προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων των χωρών στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζοντας το «όχι» του Αρείου Πάγου στους «Σπαρτιάτες» και που θα καταλήξουν οι ψήφοι του ακροδεξιού μπλοκ ήταν απόλυτος «Για εμάς οι ψήφοι αυτές είναι ανεπιθύμητες. Δεν θέλουμε τις ψήφους των φασιστών, της ακροδεξιάς» όντας κατηγορηματικός απέναντι στη λογική του «πλειστηριασμού ψήφων ακραίων δυνάμεων» που, όπως σημείωσε, βρίσκει τον ίδιο και τη Νέα Αριστερά αντίθετους ιδεολογικά.

Στο life style προφίλ ορισμένων ψηφοδελτίων στάθηκε στα όσα φανερώνουν ο τρόπος με τον οποίο «πολιτεύονται και στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους, πόσο απαξιώνουν την εκλογική διαδικασία, τη δουλειά που πρέπει να γίνει για τα συμφέροντα της χώρας, όπως των αγροτών. Ποιοι θα πάνε να τα υπερασπίζουν οι τηλεπερσόνες; Εμείς σε ό,τι μας αφορά είμαστε και είμαι προσωπικά υπερήφανος  για το ψηφοδέλτιο που έχουμε συγκροτήσει, με 42 άνδρες και γυναίκες με σοβαρά βήματα γραφής. Άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά θεωρώ ότι εφόσον εκλεγούν, όσοι εκλεγούν, έχουν να δώσουν πάρα πολλά».

Κλείνοντας τόνισε ότι «Η Νέα Αριστερά δεν είναι άλλο ένα κόμμα στη σειρά «αλλά με περιεχόμενο» καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες μιλώντας για τον κίνδυνο ανόδου της ακροδεξιάς. “Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ευρωπαϊκό και εθνικό”, όπως σημείωσε και στάθηκε στην ανάγκη η «αλαζονική» όπως την χαρακτήρισε κυβέρνηση Μητσοτάκη «να λάβει το μήνυμα της αποδοκιμασίας»