Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Αλβανικά ΜΜΕ: Το 61% των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι Αλβανοί – Φεύγουν τώρα για άλλες χώρες

Το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημοσίευσε έκθεση για τους νόμιμους αλλοδαπούς στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι αλβανοί πολίτες αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στη χώρα, γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Με έγκυρη άδεια

Σύμφωνα με την έκθεση που αναφέρεται σε στοιχεία του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, 291.868 Αλβανοί μετανάστες έχουν έγκυρη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και αποτελούν το 61,4% των τακτικών αλλοδαπών.

Δείτε ακόμα – Εβρος: «Οι Τούρκοι μας έσπρωχναν στην Ελλάδα», λένε οι μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και περίπου 13.329 αλβανοί πολίτες που έχουν εφοδιαστεί με το ειδικό δελτίο ταυτότητας «ως ομογενείς», μέλη της ελληνικής μειονότητας από την Αλβανία, που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.

Αποτελούν το 67% των αλλοδαπών που έχουν λάβει αυτό το καθεστώς. 

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των Αλβανών με έγκυρες άδειες διαμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος.

Τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο, 422.954 μετανάστες από την Αλβανία είχαν έγκυρη άδεια παραμονής και αποτελούσαν το 63,07% των τακτικών αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Φεύγουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Η μείωση του αριθμού των τακτικών αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα μετά ένα χρόνο σχετίζεται όχι μόνο με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών διαμονής, αλλά και με μια δυναμική μετακίνηση Αλβανών που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πολλοί Αλβανοί που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα έχουν πρόσφατα μεταναστεύσει στις χώρες της βόρειας Ευρώπης και στη Βρετανία μετά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα σχετικά με την απασχόληση και την αύξηση των τιμών, σύμφωνα με τα αλβανικά δημοσιεύματα.

Πηγή: zeriamerikes.com, gazetashqiptare.al, echedoros-a.gr- .in.gr