Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

«Αν συνεχίσουν να χαϊδεύουν τον Ερντογάν, τότε αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία και το λέμε πόλεμο, θα μοιάζει με παιδική χαρά» (video)

Με τις διεθνείς εξελίξεις να κρέμονται σε μια κλωστή και την Τουρκία να συνεχίζει το ίδιο αφήγημα των προκλήσεων, η ανησυχία εντείνεται για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. “Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς να σηκώσουμε το γάντι και απαντήσουμε στην ίδια λογική, με την ίδια δυναμικότητα να ξεμπροστιάσουμε την Τουρκία και να προειδοποιήσουμε τους συμμάχους μας, ότι αν συνεχίσουν να χαϊδεύουν τον κ. Ερντογάν, αν συμβεί κανένα μοιραίο γεγονός, για το οποίο σίγουρα δεν θα έχει ευθύνη η Ελλάδα, τότε αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία και το λέμε πόλεμο, θα μοιάζει με παιδική χαρά”  υπογράμμισε μιλώντας στην τηλεόραση Best, ο έμπειρος Διεθνολόγος -Δημοσιογράφος Δημήτρης Απόκης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως επικίνδυνη την επιχειρηματολογία που παγιώνει πολύ καιρό τώρα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, σε μια στρατηγική υψηλής ρητορικής και συνεχών προκλήσεων και τόνισε ότι πλέον “η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να ακολουθεί τη λογική του καλού παιδιού… καθώς δεν μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να σηκώνει φωτογραφίες με αυτά που κατηγορεί την Ελλάδα  και η Ελλάδα να μην σηκώνει αντίστοιχες φωτογραφίες για το δικτατορικό καθεστώς στο εσωτερικό της χώρας του, για την Κύπρο κ.α.” Ο κ. Απόκης μάλιστα χαρακτηριστικά την ώρα που η Τουρκία κατοχυρώνει… αφηγήματα εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της ισχύος.

Από την άλλη το γενικότερο σκηνικό στο φόντο και του πολέμου στην Ουκρανία αρχίζει να αποκτά έντονα χαρακτηριστικά μέσω και των κινήσεων της Ρωσίας με τις προσαρτήσεις που “αν και έγινε η στρατηγική… πατάτα από την πλευρά Πούτιν, περισσότερο πλήττονται οι Ευρωπαίοι πολίτες“, πρόσθεσε ο κ. Απόκης που υπογράμμισε πως “η Ευρώπη τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και δεν παρουσιάζει καμία στρατηγική για τους πολίτες και την περιοχή και δεν παίρνει αποφάσεις ώστε να προλαμβάνει κρίσεις και να τις αντιμετωπίζει”. Σε αυτό το σημείο ο κ. Απόκης αποτύπωσε τις εξελίξεις που επισυμβαίνουν στο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη και που αναδιαμορφώνουν την όλη κατάσταση και που πρέπει να… προσεχθούν “εάν θέλουν να μην σπείρουν ανέμους και σκορπίσουν θύελλες γιατί αυτό έρχεται πάρα πολύ σύντομα”.