Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Από παγωτατζής… πλανητάρχης – Οι πολιτικοί ηγέτες με τις αντισυμβατικές καριέρες

Όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου, ακόμη και οι παγκόσμιοι ηγέτες. Ορισμένοι από αυτούς είχαν φιλοδοξίες και χρησιμοποίησαν τις πρώτες τους θέσεις εργασίας για να ενισχύσουν την πολιτική τους καριέρα. Μεταξύ της ανώτερης πολιτικής ελίτ της Ευρώπης και της Αμερικής, υπάρχουν κάποιοι που στα νιάτα τους εξάσκησαν περίεργα και ενδιαφέροντα επαγγέλματα.

Τζο Μπάιντεν

Το καλοκαίρι του 1962, ο 19χρονος τότε Τζο Μπάιντεν, δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Παρότι φοιτητής, δεν περνούσε τις διακοπές του από το κολέγιο στα τοπικά μπαρ και σε βόλτες στο Ατλάντικ Σίτι. Προτίμησε να πιάσει δουλειά ως ναυαγοσώστης σε πισίνα της πόλης, για να μάθει περισσότερα για τη μαύρη κοινότητα.

Το σχέδιό του ήταν επιτυχές. Όχι μόνο ήταν ο μόνος λευκός ναυαγοσώστης στην πισίνα Prices Run στο πάρκο Brown-Burton Winchester, αλλά ήταν ένας από τους μοναδικούς λευκούς ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή. «Οι περισσότεροι που γνώρισα εκεί δεν είχαν κυριολεκτικά  μιλήσει ποτέ σε λευκό», γράφει στο βιβλίο του.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πριν τα σεξουαλικά σκάνδαλα και τα νομικά προβλήματα ο τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην ιδιοκτήτης της Μίλαν, έκανε μια ασυνήθιστη δουλειά. Ο μεγιστάνας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν γεννημένος ψυχαγωγός. Στα νιάτα του, εργάστηκε ως τραγουδιστής σε κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο ήταν μπασίστας. Αργότερα στη ζωή του συνεργάστηκε με άλλους καλλιτέχνες για να γράψει μια σειρά από τραγούδια, μεταξύ των οποίων ο ύμνος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν.

Διαβνάστε περισσότερα εδώ

πηγη in.gr