Δευτέρα
8
Δεκέμβριος
TOP

Ατσαλώνουν τη στάση τους οι αγρότες | Ενιαίο μπλόκο στα σκαριά στη Μεσσηνία, συνεδριάζουν την Τετάρτη οι αγροτικοί σύλλογοι (video)

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες με μπλόκα να ενισχύονται και νέα να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.  Το πρωί της Δευτέρας αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Μεσσήνη, τον Μελιγαλά και την Μάνη μπήκαν με τα τρακτέρ τους στην Καλαμάτα. Περίπου 100 τρακτέρ πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της πόλης ενώ ακολούθησε παράσταση  διαμαρτυρίας και στην έδρα της Περιφέρειας.

Ικανοποίηση για την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμάτα 

Θετικό πρόσημο είχε η πρώτη αγροτική κινητοποίηση στην Καλαμάτα σύμφωνα με τον Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση BEST τόνισε πως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα «μέχρι να καταφέρουμε να αποσπάσουμε κάτι». Για το κάλεσμα του υπουργού σε διάλογο έστρεψε το βλέμμα στην Καρδίτσα και στις παρατεταμένες κλούβες των ΜΑΤ στον τόπο όπου επρόκειτο να γίνει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους «Ο υπουργός είπε με ανοικτούς δρόμος. Εμάς μας έχουν κλείσει όλους τους δρόμους…», είπε και συνέχισε: «Θέλουμε λύσεις που θα δώσουν επιβίωση στους αγρότες και όχι… για μια χρήση»

Ενιαίο μπλόκο στα σκαριά στη Μεσσηνία | Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι αγροτικοί σύλλογοι

Αποζημιώσεις και απόδοση ευθυνών έθεσε ως ζητούμενο ο πρόεδρος του ΑΣ Χανδρινού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BEST. Απαριθμώντας τα προβλήματα που πνίγουν τους αγρότες και αποδυναμώνουν τον πρωτογενή τομέα, ο Κώστας Αποστολόπουλος τόνισε πως ζητούμενο είναι να βρεθεί λύση, ενώ ανέφερε πως την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων με σκοπό το σχεδιασμό ενιαίου μπλόκου στη Μεσσηνία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ