Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Χαμηλή η προσέλευση στις κάλπες του β’ γύρου – Οι αναμετρήσεις σε 84 δήμους και 6 Περιφέρειες – Οι μάχες στην Πελοπόννησο (video)

Ενενήντα «μονομαχίες» διεξάγονται σήμερα στην… αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών με έπαθλο τη θέση δημάρχου ή περιφερειάρχη για την επόμενη πενταετία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Πελοπόννησος και οι επτά δήμοι της περιφέρειας που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διεξάγονται από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους, σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους εκ των οποίων οι 7 στην Πελοπόννησο.

Η προσέλευση στις κάλπες κινείται προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα, με τους υποψηφίους να απευθύνουν εκκλήσεις στους ψηφοφόρους για συμμετοχή.

Στο 10,7% έχει διαμορφωθεί μέχρι και τις 11:30 το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Tην πρώτη ενημέρωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργος Eσωτερικών σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. O Θεόδωρος Λιβάνιος ανέφερε ότι μέχρι τις 11:30 η συμμετοχή ήταν στο 10,7% δηλαδή 3 μονάδες πιο κάτω σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Λιβάνιος 607.000 προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους.

Στις κάλπες προσέρχονται και πάλι οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να εκλέξουν τον νέο Περιφερειάρχη, ενώ κάλπες θα στηθούν και σε 7 δήμους , που δεν κατάφεραν να εκλέξουν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων της Αστυνομίας

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επαναληπτικών Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

· Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

· Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά.