Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Δημ. Οικονομάκος για τους απλήρωτους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ: “Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα”

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Δημήτρη Οικονομάκου , δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με την Λαϊκή Συσπείρωση για τους απλήρωτους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

“Εργαζόμενοι των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Μάλιστα από “ότι φαίνεται” οι πληρωμές θα καθυστερήσουν και άλλο.

Πρόκειται για μια  απαράδεκτη, αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη πληρωμή των εργαζομένων. Το ίδιο είχε επαναληφτεί και πέρυσι.

Η απαράδεκτη δικαιολογία περί “γραφειοκρατικών προβλημάτων” επιβεβαιώνει ότι το κράτος όταν είναι να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και τον λαό “σέρνεται”. Όταν όμως είναι να εξυπηρετήσει επενδυτές και μεγαλοεπιχειρηματίες τα πάντα λύνονται “αστραπή”.

Το υπουργείο Εσωτερικών και οι Δήμοι μπροστά στις πληρωμές των εργαζομένων επικαλούνται μια σειρά γραφειοκρατικά προβλήματα. Όμως την ίδια ώρα για τους εργαζόμενους τρέχουν τα χρέη σε ενοίκια, σε λογαριασμούς, σε φροντιστήρια και η ακρίβεια κάνει πάρτι στις πλάτες των εργαζομένων.  

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει όλα τα μέσα και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι κα να μην παρουσιαστεί πάλι το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για :

·      Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα

·     Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, με πραγματικές αυξήσεις στον μισθό τους.”