Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Τρία μεγάλα έργα σε πλήρη εξέλιξη στην Χώρα

Τρία μεγάλα έργα ζωτικής σημασίας για την Χώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Παίρνει σάρκα και οστά το έργο των επισκευαστικών εργασιών διαμόρφωσης κτηρίου της Κοινότητας Χώρας για τη δημιουργία κοινωνικοπολιτιστικού κέντρου, προϋπολογισμού 562.000 ευρώ, το οποίο αφορά στην ανακαίνιση και διαμόρφωση των πρώην αποθηκών Α.Τ.Ε. που βρίσκονται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου στην Χώρα, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους για την κάλυψη κοινωνικών, πολιτιστικών και εν γένει αναπτυξιακών δραστηριοτήτων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους.

Προχωράει επίσης και η ανακατασκευή του Μουσείου Χώρας, έργο που υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2020”, με το ποσό των 2.812.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι και η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Χώρας, έργο με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ και η πίστωση προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙI.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης σχολιάζει σχετικά με τα παραπάνω: “Τελείωσαν οι εποχές που πρυτάνευε η προχειρότητα, η πρόταξη του προσωπικού συμφέροντος έναντι του κοινωνικού και η ανικανότητα αποτελεσματικής διαχείρισης ακόμα και των πιο απλών καταστάσεων. Τελείωσε η τραγική πραγματικότητα που βιώσαμε τα προηγούμενα χρονια – όσοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο – με την κοροϊδία να κυριαρχεί. Τα χρόνια της σιγής και της απραξίας έδωσαν τη σκυτάλη στα χρόνια της ορθής διαχείρισης, της ισόρροπης ανάπτυξης, του προγραμματισμού και των έργων. Έργα που θα δώσουν πνοή στον τόπο μας και που θα τα απολαύσουμε όλοι. Χειροπιαστές εικόνες και ορατά αποτελέσματα. Τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή για συνολική αναβάθμιση στην περιοχή με προσήλωση σε έργα ουσίας. Εμείς, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε ως προτεραιότητα την κοινωνία και όχι τους εαυτούς μας και καθημερινά δουλεύουμε σκληρά για να προσφέρουμε στον τόπο μας, με προτάσεις και παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών και θα δώσουν ελπίδα στο μέλλον της περιοχής”.