Τα σενάρια αποκλιμάκωσης, μετά το πρώτο τρίμηνο του 2022, της ενεργειακής κρίσης που σοβεί επί εφτά και πλέον μήνες, σενάρια με βάση τα οποία έκαναν τους υπολογισμούς τους κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, έχουν πλέον δώσει τη θέση τους στη βεβαιότητα ότι θα έχουμε ολόκληρη τη χρονιά πολύ υψηλές τιμές, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη να βρεθούν λύσεις ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα συγκαλείται έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας της Ε.Ε. το οποίο προκλήθηκε από επιστολή του έλληνα υπουργού Κ. Σκρέκα ο οποίος έχει επίσης υποβάλει ήδη συγκεκριμένη πρόταση που αναμένεται να αποτελέσει βάση συζήτησης για λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Συγκεκριμένα η ελληνική πλευρά προτείνει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση – EU Energy Crisis Solidarity Facility (ECSF). Ο σκοπός του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης είναι να στηρίξει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, ιδίως τους πιο ευάλωτους και να περιορίσει την επιβάρυνση των οικονομιών των Κρατών Μελών από την ενεργειακή κρίση, η οποία εντείνεται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πως θα λειτουργεί ο Μηχανισμός ECSF
διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του www.news247.gr πατώντας εδώ