Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Ένα φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 στη Navarino Agora

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σας προσκαλεί στο  Messinia Terroirs Wine Festival, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών τους, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, masterclasses για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολή ταινίας σε ανοικτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Όλα τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen της Navarino Agora θα συμμετέχουν με ειδικές προσφορές, ιδιαίτερα μενού και τοπικά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γευστική, γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival.

Τι είναι το Messinia Terroirs

Το πρόγραμμα Messinia Terroirs αποτελεί πρωτοβουλία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης μέσω της υποστήριξης και προώθησης καινοτόμων δημιουργικών δράσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος, και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.

Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.

Δείτε συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος.

Reviving a legendary wineland

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

19:00 – 19:30           Χαιρετισμοί & Έναρξη των Εκδηλώσεων

Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

19:00 – 22:30           Γευσιγνωσία Οίνων Μεσσηνίας,
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

19:30 – 22:30           Live Μουσική

Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

18:00 – 20:00           MasterClass

«O Οίνος στην Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον»

Εισηγητής: Δρ Στέφανος Κουνδουράς, Καθηγητής Αμπελουργίας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ Γευσιγνωσία του Εμβληματικού Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία. Τυφλή Γευστική Δοκιμή από τον Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET

Santorre Restaurant, Navarino Agora

18:00 – 19:00           Ζωγραφίζοντας με Κρασί, Δράση Ι Malynovska Alina

Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

19:00 – 22:30           Γευσιγνωσία Οίνων Μεσσηνίας, Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

19:00 – 22:30           Live Μουσική

Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

19:30 – 20:30           Ζωγραφίζοντας με Κρασί, Δράση ΙΙ
Malynovska Alina

Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora

21:30 – 23:00           Προβολή ταινίας “Bottle Shock”

Danaos Open Air Cinema Navarino Agora Reviving a legendary wineland

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

12:00 – 14:00           MasterClass – in English language

“Messinia, a legendary wineland”

Speaker: Nikolas Giannopoulos DipWSET In the presence of Manolis Kentikelenis, Head Sommelier Costa Navarino

                            Navarino Dunes

17:00 – 19:00           MasterClass

«Οι Κρυμμένοι Θησαυροί της Μεσσηνίας Ανακαλύψτε τα κρασιά του Μεσσηνιακού Αμπελώνα, ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου» Τυφλή Γευστική Δοκιμή Εισηγητής: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET. Παρουσία Μανώλη Κεντικελένη Head Sommelier Costa Navarino

Santorre Restaurant, Navarino Agora

Δυνατότητα Μεταφοράς στο Φεστιβάλ:

Το ΙΚΒΚΚ δίνει τη δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να μεταβούν στο Φεστιβάλ με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, το απόγευμα της Παρασκευής 29/9 και του Σαββάτου 30/9, ενώ θα επιστρέψουν στην αφετηρία μετά το πέρας των ημερήσιων εκδηλώσεων.

Πληροφορίες:  Τ/ 27230 28353

E/ [email protected]

W/ www.cvf.gr