Κυριακή
5
Φεβρουάριος
TOP

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητά ο Σύλλογος Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας -Τι σημείωσε ο Ηλίας Μανδηλάρης (video)

Με την ανησυχία για τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έντονη σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι μείζονος σημασίας ενόψει μάλιστα ενός νέου επιδημικού κύματος. Μόνο ένα οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα επιτρέψει την σωστή υγειονομική διαχείριση, δήλωσε  στην τηλεόραση Best ο Ηλίας Μανδηλάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, με αφορμή τις νέες αποσπάσεις από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά.

Ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή στον Τύπο μέσω εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την εξασθένιση των Κέντρων υγείας και δη εκείνο του Μελιγαλά, το οποίο ήδη έχει αποδυναμωθεί από προηγούμενες μετακινήσεις προς το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η επιστολή: 

“Ενόψει  των αυξημένων αναγκών των Κέντρων Υγείας Μελιγαλά και Μεσσήνης που περιλαμβάνουν

  • Εμβολιαστικό Κέντρο
  • Κινητή μονάδα εμβολιασμών κατ΄ οίκων
  • Εφημεριακές ανάγκες του Κέντρου Υγείας
  • Ανάγκες Τ.Ε.Π.
  • Τακτικά περιστατικά
  • Συνταγογράφηση
  • Κέντρο ανίχνευσης COVID 19 όπου γίνονται PCR και RAPID TEST
  • Περιφερικά Ιατρεία με μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες
  • Πυρόπληκτες περιοχές (το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μελιγαλά μαζί με Ιατρικό προσωπικό βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό των κάτοικων  προσφέροντας βοήθεια καθολη της διάρκεια των πυρκαγιών στην άνω Μεσσηνία)
  • Εξυπηρέτηση αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Μεσσήνης

Εκφράζουμε την αγανάκτησή και τη διαμαρτυρία μας για την επιπλέον απόσπαση ΔΥΟ ακόμα Γενικών Ιατρών την ώρα που ήδη έχουν αποσπαστεί τις τελευταίες ημέρες από το Κ.Υ. Μελιγαλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ Αγροτικοί Ιατροί !

Επισημαίνουμε πως το Κ.Υ. έχει ήδη αποδυναμωθεί από προηγούμενες μετακινήσεις προς το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ΠΕΝΤΕ ακόμα συναδέλφων μας ενώ επίκειται η συνταξιοδότηση ενός ακόμη συναδέλφου χωρίς προοπτική αντικατάστασής του.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ρητά ότι ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ πλέον να καταρτίσουμε πρόγραμμα εμβολιαστικού κέντρου , εμβολιασμών κατ ΄οίκων , εφημεριών , κέντρου ανίχνευσης Covid 19 , λειτουργεία περιφερειακών ιατρείων, με την απομάκρυνση έστω και ενός ακόμα συναδέλφου μας .

Κατανοούμε τον αυξημένο όγκο περιστατικών που καλείται να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω της πανδημίας και τονίζουμε τον καταλυτικό ρόλο των Κέντρων Υγείας ως προς την αποφόρτισή του .

Εξάλλου σε όλα τα οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και όχι η αποδυνάμωση αυτής !

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Μανδηλάρης”