Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Με 17-0 «πράσινο φως» για τις Σχολές Παπαφλέσσα

Το… πράσινο φως δόθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας -απομένει τη Δευτέρα και ο Δήμος Καλαμάτας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. περνά το θέμα- προκειμένου να τρέξει η όλη υπόθεση της προσωρινής μεταστέγασης των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, στην διασταύρωση των οδών Κρήτης & Φαρών, που μόνο… λύπη και κρίμα, αποτελεί η σημερινή του εικόνα, να… καταρρέει.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε στην χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με ψήφους ομόφωνα (17-0), και έτσι, ομόθυμα και απόλυτα το σύνολο του Σώματος έδωσε την θετική του απόφαση στην προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην οποία, όπως διευκρινίζεται, τυχόν μεταβολές θα γίνουν επ’ ωφελεία του ακινήτου με την Περιφέρεια να παραιτείται από οποιαδήποτε αξίωση επί αυτών. Άλλωστε με βάση την σύβαση εκεί θα στεγαστούν προσωρινά οι υπηρεσίες της, προκειμένου να τρέξουν οι εργασίες ανακατασκευής του Διοικητηρίου και η Περιφέρεια έτσι θα αναλάβει πλήρως τις όποιες δαπάνες διαμόρφωσης του χώρου και τα όσα σχετίζονται με άδειες κλπ., την συντήρηση και τους λογαριασμούς…

Το 17-0 του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όχι απλά είναι καταπέλτης απέναντι στις οποίες προθέσεις ορισμένων που η ιστορία τους κατέταξε στο… παρελθόν (και ακόμη ονειρεύονται από τη… ντουλάπα ρόλους ή νομίζουν ότι ακόμη μπορούν να επιβουλεύονται και να καθορίζουν ως παραγοντίσκοι την πορεία ενός θεσμικού φορέα), αλλά και δίνει μια καταλυτική απάντηση, σε όλους όσοι φαντάζονταν και.. εξύφαιναν σενάρια (πολιτικά και άλλα…) προσδοκώντας -και ποντάροντας σε πάσης φύσεως επιδιώξεις- και κύρια, στο να μη γίνει τίποτε σε αυτό το… ανάθεμα.

Πλέον και ο χώρος θα αλλάξει εικόνα και θα εξελιχθούν εργασίες αναβάθμισής του, ικανές να προσφέρουν σημαντικά στο επόμενο βήμα που θα πρέπει να καθοριστεί από… τώρα, για το πως θα οδηγηθούμε στην επόμενη φάση αξιοποίησης και αναβάθμισής του.