Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Εργασία: Πώς να κάνεις boost στην καριέρα σου ανακοινώνοντας μια απόλυση μέσω social media

Οι εργαζόμενοι ακούγονται στο Twitter και στο LinkedIn και βρίσκουν νέες θέσεις εργασίας.

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να βρεις δουλειά τον τελευταίο καιρό ήταν να ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι απολύθηκες.

Σήμερα κάποιοι τη μοιράζονται στα social media, με hashtags όπως #opentowork, #techlayoffs, #unemployed. Αρκεί να πληκτρολογήσεις «layoffs» («απολύσεις») στο TikTok, στο Twitter και σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, για να εμφανιστεί στην οθόνη σου πλήθος από βιντεάκια και άλλες αναρτήσεις.

Μια από αυτές τις αναρτήσεις τις έκανε η Liz Paupin, η οποία τουίταρε την απόλυσή της στους 13.000 ακόλουθούς της και μέσα σε 24 ώρες είχε βρει δουλειά, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της «Wall Street Journal».

Αλλά ακόμα και αν κάποιος δεν έχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, όπως η Liz, σίγουρα θα λάβει πολλά διαδικτυακά μηνύματα υποστήριξης και, πιθανόν, ραντεβού για συνεντεύξεις. Όπως ο Nathan Felt, που όταν ανακοίνωσε την απόλυσή του στο Linkedin: Παρόλο που το έκανε, όπως υποστηρίζει σήμερα, για να παρακινήσει και άλλους, στην ίδια θέση με εκείνον, να μη νιώσουν ηττημένοι, άρχισε να βομβαρδίζεται με νέες επαγγελματικές προτάσεις και, δύο μήνες μετά, είχε βρει καινούρια δουλειά.

Η Sarah Nelson, η οποία εργάζεται στο ανθρώπινο δυναμικό, δημοσίευσε στο LinkedIn σχετικά με την απόλυσή της από εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο. Μίλησε με 15 εταιρείες σε τρεις εβδομάδες και πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα απομακρυσμένη δουλειά ως υπεύθυνη προσλήψεων με τη Dandy, μια διαδικτυακή πλατφόρμα οδοντιατρικού εργαστηρίου, στο Scottsdale, Ariz.

Όταν η Silvia Fuentes ανακοίνωσε την απόλυσή της την περασμένη εβδομάδα, κατέστησε σαφές ότι ήθελε έναν ρόλο σχεδιαστή ψηφιακών προϊόντων μεσαίου επιπέδου.

Η κυρία Φουέντες επέλεξε το Twitter, όπου είπε ότι είχε περισσότερες επαγγελματικές διασυνδέσεις. Χρησιμοποίησε αδιάφορα την αργκό «hmu», συντομογραφία για το hit me up, στο αίτημά της για θέσεις εργασίας, και αρκετοί επαγγελματίες την εντόπισαν στο LinkedIn αφού είδαν το tweet της.

«Πηγαίνετε όπου αισθάνεστε άνετα να δημοσιεύσετε», είπε η 26χρονη, που ζει στο Ντάλας. Την περασμένη εβδομάδα, πολλές υποσχόμενες ευκαιρίες ήρθαν στον δρόμο της και είχε μερικές αρχικές συζητήσεις, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ in.gr