Δευτέρα
3
Μάρτιος
TOP

Eurostat: Στο 3% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο – Στο 2,4% στην Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο 3% τον Φεβρουάριο, ακολουθώντας την τάση της Ευρωζώνης, ενώ η ΕΚΤ ετοιμάζεται για νέα μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ήπια αποκλιμάκωση στο 3% δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, από 3,1% τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Στην Ευρωζώνη, επίσης διαφαίνεται μικρή υποχώρηση στο 2,4% από 2,5% τον Ιανουάριο, αν και οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει ελαφρώς χαμηλότερα.

Ιδιαίτερα θετικό σημάδι είναι ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο δείκτης δηλαδή που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού και τον οποίο παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ, υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο. Αν και πρόκειται για οριακή μόνο πτώση, είναι θετική ένδειξη ότι «ξεκόλλησε» από το 2,7%, έπειτα από τουλάχιστον πέντε μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.fortunegreece.comπατώντας ΕΔΩ