Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Φιλοξενία Γάλλων μαθητών από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Τριάντα μαθητές και τρεις καθηγητές του Collège Pythéas της Μασσαλίας βρέθηκαν στην Καλαμάτα  από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου προσκεκλημένοι του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus+  που πραγματοποιούν οι ίδιοι  με τίτλο «Sport».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την αρχαία Ολυμπία και το μουσείο της, το κάστρο της Καλαμάτας και το ιστορικό της κέντρο και να παρακολουθήσουν μαθήματα στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Οι Γάλλοι μαθητές και καθηγητές μαζί με μαθητές  και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας πραγματοποίησαν σε συνεργασία με  την εφορεία αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αρχαία αθλητικά δρώμενα στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης: Μαθήτριες υποδύθηκαν τις ιέρειες και πραγματοποίησαν εικονική αφή της φλόγας που έδωσε το έναυσμα των αγώνων. Στη συνέχεια οι μαθητές αγωνίστηκαν στα ακόλουθα αγωνίσματα: Στάδιο, Δίαυλο, Οπλίτη δρόμο, Πάλη, Πυγμαχία και άλμα εις μήκος με αλτήρες.

Τέλος ο νικητής κάθε αγωνίσματος εστέφθη με στεφάνι ελιάς από τους ελλανοδίκες. Για την πραγματοποίηση των δρώμενων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας για το  υλικό που μας προμήθευσε, τον κ. Μούζο Ιωάννη, επιπλοποιό για τις ασπίδες που κατασκεύασε και μας δώρισε, και την κοινότητα Μ. Μαντίνειας για τον τρίποδα που μας δάνεισε. Κρίνουμε ότι η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη για όλους τους συμμετέχοντες.