Σάββατο
13
Απρίλιος
TOP

Φυλή Asmat: Τρώει τη σάρκα των εχθρών της και κοιμάται πάνω σε ανθρώπινα κρανία

Κατοικεί στην πυκνή ζούγκλα της Νέας Γουινέας και μέχρι το 1980 προκαλούσε τρόμο στους εχθρούς της, αφού τους σκότωνε και στη συνέχεια έτρωγε το κεφάλι τους.

Ο λόγος για τη φυλή Asmat, η οποία σύμφωνα με τη «Mirror» αποτελείται από 12 διαφορετικές ομάδες.

Οι άνθρωποι της ήταν διαβόητοι για το κυνήγι των κεφαλών των εχθρών τους και την κατανάλωσή τους ως μέρος των φρικιαστικών τελετουργικών τους πεποιθήσεων.

Συγκεκριμένα, σκότωναν κάποιον, έξυναν το δέρμα του, το έψηναν στο φούρνο και στη συνέχεια η κοινότητα γευμάτιζε όλη μαζί.

Επίδειξη κυριαρχίας και τελετές ενηλικίωσης

Το φρικιαστικό αυτό τελετουργικό λειτουργούσε ως επίδειξη κυριαρχίας και τρομοκρατίας προς τις άλλες φυλές.

Επίσης, σε μια άλλη εκδοχή, το αποκεφαλισμένο μέρος του σώματος χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια τελετών ενηλικίωσης. Τοποθετούνταν ανάμεσα στους μηρούς ενός αγοριού και η δύναμη του νεκρού άνδρα μεταδίδονταν στον νέο και τον ωθούσε στην ενηλικίωση.

Η φυλή, η οποία έχτιζε τους οικισμούς της κοντά στο ποτάμι για να είναι σε πλεονεκτική θέση επίθεσης, έπαιρνε την κάτω γνάθο μαζί με άλλα μέρη της σπονδυλικής στήλης και στολίζονταν με αυτά.

Πριν σταματήσουν οι πρακτικές αυτές, τα κρανία τόσο των εχθρών όσο και άλλων μελών της φυλής λατρεύονταν και θεωρούνταν ιερό αντικείμενο.

Μετά το θάνατο ενός άλλου μέλους της φυλής, οι πενθούντες έκοβαν το κεφάλι του νεκρού, πριν αφαιρέσουν τον εγκέφαλο και τα μάτια.

Ακόμη, πίστευαν ότι βουλώνοντας τα ρουθούνια και τις ρινικές περιοχές, μπορούσαν να εμποδίσουν τα κακά πνεύματα να εισέλθουν στο σώμα.

Ο Μάικλ Ροκφέλερ, το πέμπτο παιδί του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Νέλσον Ροκφέλερ, εξαφανίστηκε σε μια περιοχή της ζούγκλας, όπου οι Asmat εξακολουθούσαν να ασκούν κανιβαλισμό τον Νοέμβριο του 1961.

Λέγεται ότι έπεσε θύμα ενός κύκλου εκδίκησης «tit-for-tat» μετά τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής από μια ολλανδική περίπολο το 1958. Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι χωρικοί τον έβλεπαν ως μέλος μιας «λευκής φυλής».

Σε βιβλίο του 1979, που έχει γράψει ο Paul Toohey, αναφέρεται ότι η μητέρα του Ροκφέλερ προσέλαβε έναν ιδιωτικό ερευνητή για να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβαινε στη ζούγκλα.

Ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι ο ντετέκτιβ αντάλλαξε μια μηχανή σκάφους με τρία κρανία, τα οποία η φυλή είπε ότι ήταν οι μόνοι λευκοί άνδρες που είχαν σκοτώσει ποτέ. Το ένα από αυτά θεωρεί ότι ανήκε στον εξαφανισμένο Ροκφέλερ.

πηγη: in.gr