Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Harvard: «Αντώνης Σαμαράς: “Φωτίζει” το δρόμο για τους μελλοντικούς ηγέτες των εθνών μας» (video)

Ύψιστη τιμή και μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες αποτελεί η βράβευση του Αντώνη Σαμαρά στα φετινά βραβεία του Harvard. Μια στιγμή απόλυτης και κορυφαίας αναγνώρισης, μέσα από μια διάκριση που δόθηκε σε πρόσωπα που κατέστησαν ηγέτες “όχι κάνοντας την εύκολη επιλογή, αλλά αναλαμβάνοντας κινδύνους και κάνοντας πράγματα που ήξεραν ότι έπρεπε να γίνουν για να καταφέρουν επιτεύγματα ανώτερα της τρέχουσας κατάστασης”. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός τιμήθηκε από το Harvard του οποίου υπήρξε απόφοιτος, με το Alumni Achievement Award ως πρότυπο εξαιρετικής ηγεσίας για τους αποφοίτους της Σχολής και μελλοντικούς ηγέτες των εθνών. Ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε τη διάκριση αυτή ως ο μόνος πολιτικός ανάμεσα σε κορυφαίες παγκόσμιες προσωπικότητες κολοσσών στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. 

Κατά την εκδήλωση του κορυφαίου πανεπιστημίου της Αμερικής, ο Srikant Datar, Πρύτανης του Harvard Business School προλογίζοντας τα πρόσωπα – μόλις πέντε – τα οποία επελέγησαν φέτος για να τιμηθούν για την πορεία και το έργο τους, μίλησε για προσωπικότητες με ήθος και αξίες που αναδείχθηκαν σε ηγέτες καθείς στον τομέα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς -όπως αναφέραμε- ήταν ο μόνος πολιτικός ηγέτης, ανάμεσα σε επιτυχημένες προσωπικότητες που σχετίζονται με κορυφαίες οντότητες στον επιχειρηματικό κλάδο, παγκοσμίου βεληνεκούς όπως είναι οι Blackstone,  Vertex Pharmaceuticals, Ford Foundation και Lazard.

Καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά στο πλευρό του ο Srikant Datar, μίλησε για την πορεία του Έλληνα πολιτικού περιγράφοντας έναν συνεχή αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες στη διάρκεια του οποίου ο Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις για το καλό του ελληνικού λαού.

«Γιός καρδιολόγου. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Αλλά μια μέρα στο harvard amherst college, ένας φίλους τον, τον πήρε από το εργαστήρι χημειας για να ακούσουν την ομιλία του John kenneth Galbert. Εντυπωσιασμένος ο Αντώνης άλλαξε την ειδικότητά του σε Οικονομικά. Αφού αποφοίτησε από το HBS, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο Αντώνης ηγήθηκε της ΟΝΝΕΔ, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, τότε, του πρότεινε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Εκλέχθηκε σε ηλικία 26 ετών και σήμερα διανύει την 14η θητεία του στην Περιφέρεια της Μεσσηνίας.

Λίγες καριέρες είναι απρόβλεπτες και τιμωρητικές όσο η πολιτική. Κι όμως, ο Αντώνης έμεινε προσηλωμένος στους στόχους τους. Η αγάπη για τον λαό του και να λύνει προβλήματα.

Εξελέγη Πρωθυπουργός το 2012. Ηγήθηκε της χώρας του κατά την περίοδο της μεγάλης Ελληνικής κρίσης χρέους εφαρμόζοντας αύξηση φόρων και περικοπές δαπανών, προχωρώντας σε σκληρές διαπραγματεύσεις για να κρατήσει τη Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτά τα σκληρά «ακροβατικά» κόστισαν την επανεκλογή του αλλά δεν μετανιώνει την επιλογή του να μείνει πιστός στις αρχές του. Αρχές που τον οδήγησαν και ως υπουργό Οικονομικών, Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτισμού.

Η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφει για τον ελληνικό λαό, διαμορφώσει την κληρονομιά του όντας λαμπρό αστέρι για τους μελλοντικούς ηγέτες των εθνών μας».

Tα όσα σχολιάστηκαν στην τηλεόραση BEST

Ο Αντώνης Σαμαράς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε ανεβάσει και ορισμένες φωτογραφίες λίγο πριν από την εκδήλωση.