Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Η καρέκλα και ο τίτλος τους, απέναντι στο κλάμα της κοινωνίας μας (video)

Η Ελλάδα πενθεί. Ο πλανήτης παρακολουθεί αποσβολωμένος το ντόμινο των εξελίξεων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, με την τραγωδία βουβή και τον πόνο ανείπωτο. Την ίδια στιγμή που οι ψυχές των αδικοχαμένων νέων ανθρώπων και όχι μόνο που δεν έχουν… ηρεμήσει ακόμη, με τις στάχτες να πλανώνται πάνω από την ελληνική πραγματικότητα, γονείς, συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες αδυνατούν να… δεχθούν μέσα τους, τη στάση της πολιτείας.

Αν δεν γινόταν το δυστύχημα στα Τέμπη, θα είχε ανακοινωθεί ήδη η ημερομηνία των εκλογών, όμως κάποιοι, έχουν διαφορετική άποψη. «Έπρεπε να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές σε ένδειξη σεβασμού. Τι περιμένουν; Να έρθει το Πάσχα για να ψήσουμε το αρνί όσο προσπαθούν να αποδείξουν ποιος είναι καλύτερος και να ξεχαστεί το θέμα; Όλοι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί, όλα τα κόμματα…», διερωτήθηκε αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος παρατήρησε πως μιλάμε για μια διαλυμένη χώρα.

«Ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Μάτι», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης που στάθηκε στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά και στη στάση των πολιτικών που στην προσπάθεια να καταλογίσουν ευθύνες, αλληλοκατηγορούνται για όσα δεν έχουν γίνει. «Θέλουν να μη χάσουν τις εκλογές επειδή το θέμα είναι νωπό. Είναι αδίστακτοι. Πάνω στα πτώματα πάνε να κάνουν πολιτική. Δεν μπορώ να σκεφτώ το γονιό που έπαιρνε το παιδί του και ήταν νεκρό. Ντρέπεται και η ντροπή», ανέφερε ο Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος μετέφερε καταγγελίες σε σχέση με την ασφάλεια και των αερομεταφορών στην Καλαμάτα. «Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι δύο, αντί για 10», είπε με νόημα σχολιάζοντας την επικαιρότητα που… τρέχει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, την ίδιας στιγμή που το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην τραγωδία των Τεμπών.

Παράλληλα, αναφορές υπήρξαν και στο 1ο Messinia Forum το οποίο έριξε… αυλαία με μεγάλη επιτυχία. «Μας έβγαλε για λίγο από τη μιζέρια μας», ανέφερε ο διευθυντής του Best σχολιάζοντας ως “στοχευμένη και επιτυχημένη την όλη προσπάθεια των διοργανωτών” που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, και, που σημείωσε πως αξίζουν μπράβο για αυτή την προσπάθεια στον Γιάννη Κολοβό και τους υπόλοιπους που συνετέλεσαν να γίνει όλο αυτό και να ενωθούν σε ένα εγχείρημα που φάνηκε πόσο ανάγκη το είχε η περιοχή. Ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST στάθηκε ιδιαιτέρως στην διάσταση της εξωστρέφειας που κατάφερε όπως και στα όσα σχετίζονται και τις δράσεις που εξελίχθηκαν, ακόμη και τις πρωτοβουλίες ανάδειξης των προϊόντων μας. Επιπρόσθετα σχολίασε και το ποσό που διέθεσε η Περιφέρεια που θα έπρεπε να ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη η συνδρομή από την πλευρά της στην προσπάθεια αυτή, με βάση τους πόρους που διατίθενται αλλού, αλλά και το… φάουλ των υπευθύνων να περιμένουν μισή και πλέον ώρα τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να προσέλθει, τη στιγμή που ήταν όλοι εκεί. Ο Νίκος Μπελογιάννης καυτηρίασε και τις υπεραναλύσεις ορισμένων πολιτικών παραγόντων, αφού ξοδεύτηκε… αρκετός χωροχρόνος σε αυτήν την κατεύθυνση. «Αγανάκτησε ο κόσμος. Εκεί πάτε για έναν χαιρετισμό όχι για απολογισμό, άλλωστε δεν έχετε κάνει τίποτε στη Μεσσηνία», είπε και αναφέρθηκε στην απουσία δύο μόνο δημάρχων του νομού, εκείνου της Τριφυλίας και της δημάρχου Οιχαλίας. «Δεν ήταν ο κ. Λεβεντάκης και η κα Γεωργακοπούλου. Εσάς δε σας εμπνέει ένα τέτοιο forum; Δεν έχετε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις δικές σας περιοχές; Ευτυχώς που ο καθένας κρίνεται», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης σχολιάζοντας καταληκτικά πως πρέπει να υπάρξουν κι άλλες, αντίστοιχες πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα, από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.