Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Η Πελοπόννησος γύρισε οριστικά σελίδα -Ξεκινά το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων (video)

Επιτέλους έναρξη για το μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων -ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα- με τις υπογραφές που έπεσαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Ένα έργο για το οποίο οι πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν 11 χρόνια για να το δουν να γίνεται πραγματικότητα, και γίνεται με την σημερινή εξέλιξη που σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της προσωρινής -μεταβατικής- διαχείρισης. Η συμβολή της Περιφερειακής αρχής ήταν σημαντική για να δρομολογηθούν μια σειρά από διαδικασίες και με την συνδρομή της κυβέρνησης να ξεπεραστούν μια σειρά από εμπόδια και παλινωδίες που καθυστερούσαν το έργο.

Φυσικά πλέον καθοριστική η υπογραφή που βάζει η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία η ΤΕΡΝΑ σε ένα έργο που -όπως παρουσίασαν οι κ. Μαραγκουδάκης και Αγραφιώτης που έδωσαν το παρών στη μεγάλη αυτή στιγμή- αποτελεί το πλέον σύγχρονο και πολύ καλύτερο και από το δίδυμο έργο της Ηπείρου και δίνει την οριστική λύση στο πρόβλημα με τα απορρίμματα.

Στο ότι η Πελοπόννησος γυρίζει οριστικά σελίδα στο παρελθόν στάθηκαν τόσο ο Π. Νίκας όσο και ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Στ. Αργειτάκος που μίλησε και για την ουσιαστική συμμετοχή των δήμων στο όλο εγχείρημα.

Για τη σημαντική εξέλιξη, μίλησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς