Κυριακή
30
Μάρτιος
TOP

Η πολιτική σημειολογία, η πρόσκληση που δεν ήρθε, η… ευαισθησία για το σύνθημα του ΠΝ και ο Τριαντόπουλος με το υπόμνημα (video)

Στα όσα αποτυπώνονται ως πολιτική σημειολογία με την κοινή παρουσία Σαμαρά, Καραμανλή, Παυλόπουλου, Κακλαμάνη αλλά και αρκετών βουλευτών, στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της Κιβωτού Εθνικής Μνήμης -έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Βαρώτσου στον περιβάλλοντα χώρο του στρατοπέδου Παπάγου στην οποία ο Νίκος Δένδιας είχε το γενικό πρόσταγμα- εστίασε ο Μανώλης Κοττάκης. Συζητώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST τα όσα εξελίσσονται στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Διευθυντής της Εφημερίδας «Εστία».

«Ο πρωθυπουργός δεν ήταν. Όχι απλώς δεν ήταν παρών, αλλά συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα στις 4 για να τελειώσει αργά και να μην μπορούν να πάνε οι υπουργοί. Αυτό είναι το ενδιαφέρον της ημέρας. Μέσα σε ένα γενικότερο φόντο που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, όπου ο πρωθυπουργός έδειξε ότι με τον ορισμό του Αντιπροέδρου να έχει προτιμήσεις, η αποψινή εκδήλωση έχει μία σημειολογία. Δεν λέμε ότι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως σχολίασε τα όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο και το γεγονός πως υπήρξε προσκεκλημένος από την κυβερνητική θεσμική έκφραση. «Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αναμίχθηκε στα εσωτερικά των ΗΠΑ, κατήγγειλε τον τραμπισμό και πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Κ. Χάρις είναι κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψιν. Σοβαρά, από ό,τι φαίνεται. Και γι’ αυτό για πρώτη φορά μετά το 1987 χρονιά που καθιερώθηκε να γίνεται η τελετή αυτή για την 25η Μαρτίου στο Λευκό Οίκο δεν προσεκλήθη ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε κανένας υπουργός ή άλλος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό είναι αξιοσημείωτο».

Η συζήτηση στην συνέχεια πήγε και στις αντιδράσεις της Τουρκία για το σύνθημα που ακούστηκε στην παρέλαση από το ΠΝ με τον Μ Κοττάκη να αναφέρει: «…για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ακούστηκε σύνθημα υπέρ της Κύπρου την οποία έχουμε ξεχάσει στους ελληνικούς δρόμους. Σκεπάστηκε βεβαίως από το υπόλοιπο αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη όποιος έχει τα ραντάρ του ευαισθητοποιημένα στέκεται κυρίως προς την Κύπρο προς την μεγαλόνησο μας την οποία έχουμε ξεχάσει. Έχει ξεχάσει το ελληνικό σύστημα και όπως μας είπε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη συνέντευξη που μας έδωσε στην Εστία την Κυριακή οι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν το κυπριακό ως βάρος. Από εκεί και πέρα επειδή βλέπουμε ότι μας έκαναν διάβημα οι Τούρκοι για το περιεχόμενο του συνθήματος… Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν έχει κάνει ποτέ διάβημα και η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι στις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας ακούγεται ένα σύνθημα το οποίο αναφέρεται στον πρόστυχο Έλληνα και πώς θα… καθαρίσουν 30.000 ελληνικές ψυχές. Είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να απασχολήσει τα ρεπορτάζ», σημείωσε με δηκτικό τρόπο για να αναφερθεί ακολούθως στον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία -σε συνάρτηση με τα γεγονότα με τον Ιμάμογλου και την Ευρώπη που δεν αντιδρά- κινείται πια ως περιφερειακή υπερδύναμη

Στα εσωτερικά τέλος από τον Διευθυντή της «Εστίας» σχολιάστηκαν και τα όσα πρόκειται να γίνουν με Τριαντόπουλο που θα καταθέσει με υπόμνημα στην προανακριτική. «Κοιτάξτε δεν εντυπωσιάζομαι από αυτό το οποίο συμβαίνει. Αν είχε θάρρος θα πήγαινε… Αλλά το θάρρος αυτό το έχασε από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στην Εστία το mail Τριαντόπουλου το οποίο έλεγε ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με δύο υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση του μπαζώματος. Ενώ την προηγούμενη ημέρα στο Κοινοβούλιο έχει επίσης δεν ασχολήθηκε καν ούτε με τα έξοδα του μπαζώματος. Το γεγονός λοιπόν ότι στέλνει υπόμνημα δείχνει και το μέτρο του σεβασμού προς την προανακριτική επιτροπή. Αυτά δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα. Το γεγονός δηλαδή ότι έρχεται ένας κατηγορούμενος να επιλέξει εισαγγελέα που θα τον δικάσει, που θα ασχοληθεί μαζί του, θα τον ερευνήσει και περνάνε έτσι, μόνο στην πατρίδα μας συμβαίνουν αυτά… Αυτά είναι πρωτοφανή» με τον ίδιο στην συνέχεια να συμπληρώνει πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του ανακριτή να υπάρξουν συνέπειες για τα μέλη της προανακριτικής.