Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Ινδονησία: Σοκ! Τουλάχιστον 129 νεκροί και 180 τραυματίες από το «ντου» οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σοκ προκαλούν τα όσα έγιναν στην Ινδονησία, όταν οργισμένοι οπαδοί έκαναν «ντου» σε γήπεδο μετά τη λήξη ποδοσφαιρικούς αγώνα.

Μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3) για το πρωτάθλημα Ινδονησίας, οργισμένοι οπαδοί των ηττημένων γηπεδούχων μπήκαν μέσα και ακολούθησε λουτρό αίματος!

Το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Μάλιστα, δημοσιεύματα -βασισμένα σε μαρτυρίες- έκαναν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων. Νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 129 νεκρούς και 180 τραυματίες, αριθμός «ασύλληπτος».

Πάνω στον πανικό της στιγμής, πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, ανάμεσα τους και δυο αστυνομικοί. Το γήπεδο απέκτησε εικόνα εμπόλεμης ζώνης, ενώ στη συνέχεια συνεχίστηκαν στους δρόμους. Δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες. Εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία, τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων. Η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.