Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Μέσα στο 6μηνο οι υπογραφές για το Καλαμάτα-Μεθώνη

Αυτοί οι πέντε διαγωνισμοί αφορούν σε τμήμα του ΒΟΑΚ, την επέκτασης της Λ.Κύμης, το τμήμα Μπράλος-Άμφισσα, το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και το έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη. Όλα τα έργα είναι σε προχωρημένη φάση διαγωνισμού και υπάρχει η αισιοδοξία πως θα μπορέσουν να συμβασιοποιηθούν εντός του 2022 (εκτός αν προκύψουν άλλοι λόγοι όπως ενστάσεις ή δικαστικές διαμάχες, εκλογές κ.α.)

Σύμφωνα με το www.ypodomes.com και το ρεπορτάζ του Νίκου Καραγιάννη για τον άξονα που αφορά τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουμε μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Αναλυτικά:

“Καλαμάτα-Μεθώνη 310 εκατ. ευρώ

Μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή της Μεσσηνίας και ιδιαίτερο το τουριστικό της προϊόν. Ο νέος άξονας θα δώσει πνοή και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2019 και στα τέλη του 2021 δόθηκαν οι προσφορές. Από τα δύο σχήματα που διεκδίκησαν το έργο προσωρινός ανάδοχος είναι το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Ο διαγωνισμός είναι σε προχωρημένο στάδιο και εκτιμάται ότι οι υπογραφές θα πέσουν το επόμενο εξάμηνο. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για διαγωνισμό-ΣΔΙΤ με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει πέρα από την κατασκευή και τη λειτουργία και συντήρηση του άξονα για συνολικό διάστημα 35 ετών. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών”.