Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

Μεσσηνίας Χρυσόστομος:  «Τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή» (video)

Επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας των μεταναστών που διασώθηκαν από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος της επισκέψεώς του, φανερά συγκινημένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανθρωπιστική καταστροφή με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, που αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα κυκλώματα δουλεμπορίας εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη ζωή, την απαξιούν και επιπλέον δεν σέβονται την ιερότητά της.

Σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση πιστεύω ότι η πόλη μας και ο νομός έδειξαν με συντονισμένες προσπάθειες το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο.

Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, οργανώσεις αλλά και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα που ήρθαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε αυτό το γεγονός να έχει τις λιγότερες συνέπειες και επιπτώσεις, για τους ανθρώπους αυτούς.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε ξανά πάνω σε αυτό που ονομάζεται πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής στο χώρο της Ευρώπης και κυρίως να συζητηθεί η αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, μία συμφωνία που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και επιλύει λιγότερα.

θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι με την σύμφωνη γνώμη του κ. Λιμενάρχη την Κυριακή εδώ στο μόλο και ώρα 12:00, θα τελεστεί τρισάγιο για όσους άφησαν τη ζωή τους στα νερά της Πύλου».

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 12η μεσημ­βρινή, στο χώρο έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, θα τελέσει Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του πλέον πολύνε­κρου ναυαγίου, το οποίο έλαβε χώρα ανοικτά της Πύλου την 14η Ιουνίου 2023.