Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μικροί ρήτορες στη ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας στις 21 Οκτωβρίου

Η καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων μέσα από δραστηριότητες έκφρασης και λόγου είναι ο σκοπός που υπηρετεί ο Ρητορικός Όμιλος για παιδιά που διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Τα παιδιά-μέλη του ομίλου, θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές δράσεις με παιγνιώδη μορφή να εκφραστούν αυθόρμητα στην ομάδα, να  αφηγηθούν την καθημερινότητα τους και να διατυπώσουν την άποψη τους  με επιχειρήματα και πειθώ για  θέματα της επικαιρότητας και των ενδιαφερόντων τους (μουσική, κινηματογράφος, αθλητισμός), να διαβάσουν μεγαλόφωνα και εκφραστικά αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους λογοτεχνικά βιβλία. Παράλληλα, θα εξασκηθούν στην ενεργητική ακρόαση και στο δημοκρατικό διάλογο. Η καλλιέργεια της διαλλακτικότητας και η εκμάθηση τεχνικών  δόμησης της σκέψης και του λόγου θα ενισχύσουν  την αυτοπεποίθηση των μαθητών/τριων ώστε να γίνουν αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί ομιλητές στο σχολείο, στην οικογένεια, στην παρέα τους … στην κοινωνία.

Ο ρητορικός όμιλος θα πραγματοποιεί τις συναντήσεις του δύο φορές το μήνα ξεκινώντας από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου (11.00-12.00) στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής  βιβλιοθήκης Καλαμάτας στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’  και  ΣΤ’ τάξης και θα αποτελείται από 10-12 παιδιά. Συντονίστρια του ομίλου είναι η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Γρουσουζάκου. Για δηλώσεις  συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZMewWoBDCCga8bpeqIbYhgv0v_Gzj9-4aKt3iuIpU8N7E_A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0