Παρασκευή
12
Δεκέμβριος
TOP

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου – Η εκλογή Πιερρακάκη σφραγίζει την επιστροφή από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη

Κάλεσμα στους αγρότες να μεταβούν στο γραφείο του τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ωστόσο την ομιλία του με αναφορά στην εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup.

«Μια εξέλιξη που σφραγίζει την επιστροφή της Ελλάδας από την χρεοκοπία στην ανάπτυξη και από το περιθώριο της Ευρώπης στην κορυφή του ευρωπαϊκού συμβουλίου και όλα αυτά χάρη στις θυσίες ενός λαού που αντιστάθηκε στον λαϊκισμό. Πολλοί εργάστηκαν γι αυτή την εθνική επιτυχία αλλά αυτό το γεγονός φέρνει την Ελλάδα από την περιφέρεια τη ηπείρου στο κέντρο αποφάσεων. Που είναι όλοι αυτοί που μιλούσαν για οικονομική αποτυχία και απομόνωση της πατρίδας μας; Ο προϋπολογισμός αν και χρησιμοποιεί την τεχνική γλώσσα των αριθμών είναι μια καθαρή δήλωση αρχών και προθέσεων και τι πρεσβεύει η εκάστοτε κυβέρνηση. Η ΝΔ παραμένει απολύτως συνεπής. Αν προσθέσουμε τα μέτρα στήριξης μιλάμε για 3 τρις που θα στηρίξουν την κοινωνία και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

«Ο συνδυασμός των μικρότερων φόρων και των αυξημένων αποδοχών γίνονται ανάχωμα στην ακρίβεια. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια το αντίθετο αλλά επιμένω ότι ένα παγκόσμιο πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με εθνικές επιλογές και σίγουρα οι επιλογές μας είναι οι μόνες ρεαλιστικές επιλογές. Το ίδιο ισχύει και για την στέγη. Σε 900.000 επιστράφηκε ένα ενοίκιο και έχουν δοθεί χιλιάδες δάνεια από το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 1 και 2. Στον προϋπολογισμό θα ανακοινώσω και συμπληρωματικές δράσεις για όσους είναι στο ενοίκιο».

Το κάλεσμα στους αγρότες

«Φέτος ο πρωτογενής τομέας εισέπραξε 3,8 δις αντί 3,2 πέρυσι, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε όμως ότι κάθε διαμαρτυρία οφείλει να υπολογίζει και την κοινωνία. Και κάλεσε τους αγρότες στο Μαξίμου λέγοντας: «Περιμένω την Δευτέρα στο γραφείο μου, όποια αντιπροσωπεία οριστεί, να συζητήσουμε. Αρκεί η συνάντησή μας να έχει σαφές αντικείμενο».

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα είπε: «Εμείς οφείλουμε να μείνουμε εστιασμένοι στο έργο μας. Πρώτος σταθμός το 2027. Παραδίδουμε και θα παραδώσουμε πολλά περισσότερα έργα τα οποία σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά όταν οι άλλοι κοιτούν πίσω. Δεν λείπουν ούτε τα λάθη ούτε οι αστοχίες. Έγιναν πολλά αλλά θα γίνουν περισσότερα».

Τους ζήτησε να κάνουν προβολή στο μέλλον ειδικά για τον πρωτογενή τομέα λέγοντας ότι «Το 2026 η Ελλάδα θα έχει ένα διαφανές σύστημα επιδοτήσεων που θα ανταμείβει τους έντιμους αγρότες και κτηνοτρόφους. Καμία μεταρρύθμιση δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει το θεμέλιο που χτίζουμε τώρα».

Και πρόσθεσε: «Η ΚΟ μας δεν αρκεί να βρίσκεται σε επιφυλακή αλλά να βγει μπροστά στη βουλή και την κοινωνία. Εμείς δεν χωριζόμαστε σε εξώστες και πλατείες. Είμαστε όλοι μαζί.  Είμαστε παρόντες για να δώσουμε όλες τις μάχες που έρχονται. Στο κάλεσμα δεν περισσεύει κανείς. Συσπειρώνοντας τη βάση μας και απευθυνόμενοι και σε πολίτες που ξεκίνησαν από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες».

Θέτοντας το διακύβευμα των επόμενων εκλογών τόνισε: «Η ΝΔ είναι η μόνο που αναφέρεται στο αύριο. Το διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών δεν θα είναι απλά κομματικό, αλλά στοίχημα υπαρξιακό: Αν η χώρα θα παραμείνει σταθερή και ασφαλής ή «Ακυβέρνητη Πολιτεία», όμηρος ενός πολυδιασπασμένου σκηνικού σε μία ταραγμένη συγκυρία».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.newsit.gr πατώντας ΕΔΩ