Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Ο Καραμπίνης «ψάχνεται» για την Καλαμάτα -Πως καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις (video)

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλούν όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των συζητήσεων ενόψει των επιλογών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο με πιθανούς σχηματισμούς να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και τα ονόματα να… δίνουν και να παίρνουν. Χαρακτηριστικά όσα καταγράφονται εδώ και καιρό στην Καλαμάτα, όπου το ενδιαφέρον ειδικά μετά την ένταξή της στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις είναι κάτι περισσότερο από έντονο.

Τα ονόματα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και σε αυτήν την κατεύθυνση ξεχωρίζει ο διάλογος που έχει ανοίξει με πιθανούς ενδιαφερόμενους από το σύνολο των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), οι οποίες έχουν βαλθεί να… ρίξουν τον Βασιλόπουλο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Βασίλης Κοσμόπουλος άλλωστε έχει παραδεχθεί στην τηλεόραση Best εδώ και καιρό πως η κουβέντα έχει ξεκινήσει για τα καλά, έχοντας επιβεβαιώσει και το όνομα του γνωστού γιατρού που δεν ζει στην πόλη, Ανδρέα Καραμπίνη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Καραμπίνης έχει συγγενικό δεσμό με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΑ και τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά, είχε ασχοληθεί ξανά με τα κοινά όταν του ζήτησε ο Μιλτιάδης Έβερτ να πολιτευτεί και ήθελε να συμβάλει στο να μην… ξεφτιλιστεί η ΝΔ!

Το θέμα σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best δίνοντας μια άλλη… διάσταση ειδικά σε όσα κινούνται στο παρασκήνιο, ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης καυτηριάζοντας το γεγονός πως δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός υποψηφίου που να ζει και να γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης και του Δήμου γενικότερα. «Μήπως είναι το μίσος τους για τον Σαμαρά ο οποίος στηρίζει τον Βασιλόπουλο;», διερωτήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης, αφήνοντας μια ξεκάθαρη… αιχμή.

Σε ότι αφορά στην αυτοδιοίκηση ξεχωριστά ήταν όσα σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τη συζήτηση να… ξεφεύγει και τις αναφορές Νίκα και Τατούλη να προκαλούν προβληματισμό και αναπάντητα ερωτήματα, αφού οι καταγγελίες με το… οικογενειακό πρόσημο, στιγμάτησαν όσα διαδραματίστηκαν με το Σώμα -και όχι μόνο- να παρακολουθεί έκπληκτο.

Την επικαιρότητα επίσης, απασχόλησαν οι εξελίξεις από το κοινό μέτωπο διεκδίκησης για το δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και φυσικά, όσα… απίθανα διαδραματίζονται για μια ακόμη φορά, με ανεξήγητη… πολιτική απόχρωση για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας μετά την απόφαση του ΣτΕ.