Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα δεδομένα της κρίσης στην Ελλάδα και οι ανατιμήσεις παντού, με το ζήτημα της επιδοματικής πολιτικής να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τους ειδικούς, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος θύμισε πως του χρόνου αυξάνεται το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος που πρέπει να έχει η χώρα μας.
«Η επιδοματική πολιτική πρέπει να είναι για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όμως δυστυχώς τα… φίλτρα που χρησιμοποιούνται για να δοθούν τα επιδόματα ξεχειλώνουν αρκετά, με αποτέλεσμα να καταλήγει μια οριζόντια επιδότηση και να καταστρατηγείται το χαρακτηριστικό της κοινωνικής πολιτικής», είπε με νόημα ο κ. Λιαργκόβας τονίζοντας πως τα επιδόματα είναι υπερβολικά πολλά και κατατεμαχισμένα. «Δε θα μπορούμε να τα δώσουμε αυτά που δίνουμε σήμερα, την επόμενη χρονιά για την επόμενη χρονιά, πρέπει να επιστρέψουμε στους όρους του συμφώνου σταθερότητας που ορίζουν πως πρέπει να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ, από 0,6% που θα έχουμε φέτος, άρα είναι μεγάλο τα άλμα για να μην ξεφύγουν οι δαπάνες και κανείς δε θέλει να επιστρέψει σε όσα γνωρίζαμε το 2018», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας κρούοντας έτσι, τον κώδωνα του κινδύνου.