Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Ο βραχνάς της ακρίβειας – Τι ισχύει με τις μειώσεις τιμών: Τα… ψιλά γράμματα των σούπερ μάρκετ (video)

Tην  ώρα που οι τιμές σε βασικά αγαθά παραμένουν στα ύψη, οδηγώντας σε απόγνωση τους καταναλωτές, η κυβέρνηση φέρνει 4 νέα μέτρα, με τα οποία προσδοκά (ξανά) να καταπολεμήσει την ακρίβεια.

Σήμερα πάντως ξεκίνησε η μείωση του μέτρου των εκπτώσεων προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να περιμένουν μειώσεις σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα που αναμένεται να φτάσουν έως και 18,1%.

Τι ισχύει με τις μειώσεις τιμών: Τα… ψιλά γράμματα των σούπερ μάρκετ – Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης

Την τελική τιμή ανά μονάδα- μετά την οποιαδήποτε προσφορά έχουν αποφασίσει να κάνουν είτε τα ίδια τα supermarket είτε και οι προμηθευτές τους- θα πρέπει να αναζητούν από σήμερα οι καταναλωτές, ενώ καλό είναι να ρίχνουν προσεκτική ματιά και στην ημερομηνία λήξεως. Μόνο έτσι θα καταλήξουν στο συμπέρασμα αν τα μέτρα που ενεργοποιούνται από σήμερα, μπορούν να αποδώσουν και αποδίδουν στην πράξη.

Τι πρακτικά αλλάζει από σήμερα; Πρώτον, μειώνονται οι αρχικές τιμές σε περίπου 3.000 κωδικούς από συγκεκριμένες κατηγορίες και δεύτερον δίνεται η δυνατότητα στα supermarket να προβάλλουν μεγάλες προσφορές για προϊόντα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Και για τις δύο αυτές αλλαγές όμως, οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή.

2. Σιγά σιγά θα αρχίσουν να εμφανίζονται προσφορές προϊόντων σε προϊόντα τα οποία πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξεως. Προσοχή εδώ. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να γίνει προσφορά σε προϊόν που έχει ακριβύνει. Αν όμως αυτό το προϊόν κοντεύει να λήξει, τότε θα μπορεί να βγει σε προσφορά έστω και αν έχει ακριβύνει. Κανονικά, αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν ειδική σήμανση. Αναζητήστε την και προσοχή στην ταμπέλα με την ημερομηνία λήξεως.

Τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας ανήκουν και στον κλάδο των τροφίμων και ο σχετικός κατάλογος έχει ως εξής:

ΤΙΜΕΣ

πηγη thetoc.gr