Τετάρτη
12
Ιούνιος
TOP

Όταν σας τα… έλεγε ο Σαμαράς και ο κόσμος

Γράφει ο “δεξιός ψάλτης”

Θα αφήσω την εν θερμώ ανάλυση. Θα πω τα πράγματα απλά, όπως τα λέγαμε εδώ και καιρό, την ώρα που κάποιοι κερνούσαν τους εαυτούς τους με το “κοίτα με, πόσο Καίσαρας νιώθω…” καβαλώντας στο άρμα του 41% που τους έδωσε ο κόσμος, γιατί πίστεψε πως κάτι αλλάζει…

Σε ένα χρόνο κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος- πρόκειται στο κυβερνών κόμμα, όχι απλά να… χάσουν και να απωλέσουν τόσες μονάδες, κατάφεραν να γυρίσουν την πλάτη στον κόσμο του 41%.

Και ποιος αλήθεια ήταν αυτός ο κόσμος;

Ήταν ο κόσμος που του… έλεγε ο Καιρίδης “θα ανοίξω την πόρτα της μετανάστευσης για να… σωθώ από την έλλειψη εργατικών χεριών”. 

Ήταν ο κόσμος που παρ’ ολίγον και ο Άδωνις να του πει ότι το “Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια είναι… ακροδεξιό”.

Ήταν ο κόσμος που κάτι… Σκέρτσοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων, του χτύπησαν τον πυρήνα της κοινωνικής συνεκτικότητας, την οικογένεια.

Ήταν ο κόσμος που κάτι… Πασοκοι – νεόκοποι ΝΔκρατες διέλυσαν το συναίσθημα που του προκαλούσαν οι ιδεολογικές υπεραξίες του κόμματός σου και “εσύ έστριβες το βαπόρι στο… κέντρο”.

Ήταν ο κόσμος που τον… Χατζηδάκηδες τον “χτύπησαν” με το φορολογικό και διατυμπάνιζαν κουνώντας σε σποτ το δάχτυλο πως “δεν τρέχει τίποτε, όλα πάνε καλά, μικροαδικίες είναι”.

Ήταν εκείνος ο κόσμος που έβαλες απέναντι κόβοντας τον… ομφάλιο λώρο με την κοινωνία, είτε λέγονται μικροβιολόγοι, είτε λέγονται επαγγελματίες -που πας 10 μέρες πριν τις εκλογές και τους λες “λεφτά έχετε ξηλώστε όλα και φτιάξτε τα σε 5 μέρες αλλιώς κλείστε τα μαγαζιά σας”.

Ήταν ο κόσμος που σου κραύγαζε πως δεν μπορεί να πάει στο s/m και υπουργοί του έλεγαν “ρίχνουμε πρόστιμα, χαλαρώστε”.

Ήταν ο κόσμος που σου έλεγε για τα εθνικά θέματα και εσύ έλεγες “είμαστε δύναμη σταθερότητας” και σήμερα οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα στη Θράκη και προκαλούν, την ώρα που εσύ… εκκενώνεις τις βραχονησίδες από βοσκήσεις!

Εάν δεν το συνειδητοποιήσουν ποιος πραγματικά ήταν ο κόσμος -όχι μόνο αυτός που πήγε και το έστειλε το… γράμμα και εκείνος που δεν πήγε- και τον βαφτίζουν… ακροδεξιό τότε περισσότερο θα “πυροβολούν” τα πόδια τους.

Εάν δεν δουν στη ΝΔ την ανάγνωση του αποτελέσματος με το πρόσημο του ότι… έχασαν και το δουν με το ότι… κέρδισαν (τα “τσικό” που έγραψε και ο Κουρτάκης) τότε κάτι σοβαρό συμβαίνει πια στην ψυχοσύνθεσή τους.

Η ΝΔ καταφέρνει τα χαμηλά ποσοστά της, χωρίς να έχει ουσιαστικό αντίπαλο. Δηλαδή, στα μάτια των πολιτών σε αυτή την αναμέτρηση δεν υπήρχε εναλλακτική. Γιατί εάν υπήρχε ίσως το αποτέλεσμα ήταν και αλλιώς…

Αν και σήμερα χειροκροτούν τους… εαυτούς τους και αρκούνται στα όσα οι ειδικοί λένε στον Πρωθυπουργό πως κατάφερε να… κερδίσει ξανά, και όχι σε εκείνα που λέει ο κόσμος τους και η “καρδιά” της παράταξης τότε η πληγή δεν θα… κλείσει. Κι όσοι πιστέψουν πως κλείνουν οι… διαρροές με κάτι… πυροτεχνήματα, αυτό θα είναι ΤΟ λάθος. Η ΝΔ πρέπει να βρει ξανά τη ΝΔ. Η ΝΔ δεν έχει άλλες φαντασιώσεις και εσωτερικούς εχθρούς. Η κοινωνία και τα αποτελέσματα το κραυγάζουν. Τα στελέχη της στη βάση το κραυγάζουν. Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της, το επεσήμαναν εδώ και καιρό. Και, ειδικά, ο Αντώνης Σαμαράς ΤΑ ΕΛΕΓΕ. Αλλά…

Η κυβέρνηση, λοιπόν, οφείλει να συντονιστεί με το μήνυμα του κόσμου. Εάν σε αυτό βάλει ωτασπίδες, τότε ίσως δούμε τον Καίσαρα… Νέρωνα και τη Ρώμη να φλέγεται”.