Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για την σπασμένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν των Nirvana

Μια κιθάρα που είχε σπάσει ο frontman των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, πωλήθηκε σχεδόν 10 φορές παραπάνω από την τιμή εκτίμησής της (60.000 δολάρια), φτάνοντας τα 595.900 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions.

Η συγκεκριμένη μαύρη Fender Stratocaster δεν είχε σπάσει σε κάποια συναυλία, αλλά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ιστορικού τους άλμπουμ «Nevermind».

Την κιθάρα έχουν υπογράψει και τα τρία μέλη των Nirvana (Κομπέιν, Νοβοσέλικ, Γκρόλ), με ασημένιο μαρκαδόρο. Φέρει επίσης μια αφιέρωση από τον Κομπέιν στον φίλο του Μαρκ Λάνεγκαν (των Screaming Trees και των Queens of the Stone Age) που πέθανε πέρυσι. Ο Κομπέιν είχε δωρίσει την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Nirvana για το «Nevermind» το 1992.

Πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για την σπασμένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν των Nirvana-1
AP

Ο Κερτ Κομπέιν, που αυτοκτόνησε το 1994, ήταν γνωστός για τις γεμάτες ένταση εμφανίσεις του στη σκηνή, που συχνά κατέληγαν με σπάσιμο της κιθάρας.

Η κιθάρα που έπαιξε ο Κομπέιν κατά τη διάρκεια μιας θρυλικής συναυλίας στο MTV Unplugged το 1993, μόλις πέντε μήνες πριν από το θάνατό του, πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δημοπρασίας του οίκου Julien’s πουλήθηκε ένας θησαυρός μουσικών αναμνηστικών, μεταξύ των οποίων κιθάρες που έπαιξαν ο Μπόνο και ο Έντι Βαν Χάλεν, καθώς και το σακάκι της παγκόσμιας περιοδείας “Dangerous” του Μάικλ Τζάκσον.

ΠΗΓΗ kathimerini.gr

Με πληροφορίες από CNBC