Παρασκευή
9
Δεκέμβριος
TOP

Πανσπουδαστική Κ.Σ.: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την στέγαση όλων των φοιτητών

Την άμεση λήψη μέτρων που θυα δώσουν λύση στο μείζον πρόβλημα στέγασης χιλιάδων φοιτητών στη χώρα μας ζητούν και οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας, καλώντας την φοιτητική κοινότητα σε συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

“Να παρθούν άμεσα μέτρα για την στέγαση όλων των φοιτητών. Όλοι και όλες στη συγκέντρωση των σωματείων την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7:30μμ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ξεκινάει μια ακόμη ακαδημαϊκή χρόνια με τις σπουδές να γίνονται ακόμα πιο δύσκολες για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Ήδη το σαφάρι για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης ξεκίνησε με την πλειοψηφία των νεοεισαχθέντων φοιτητών αλλά και παλιότερων να συναντάνε τα τσουχτερά ενοίκια που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 300 ευρώ, τη μεγάλη έλλειψη δημόσιων και δωρεάν φοιτητικών εστιών, που στη πόλη της Καλαμάτας καλύπτουν μόνο το 8% των φοιτητών. Αν προσθέσουμε σε αυτά τη γενικευμένη ακρίβεια στο ρεύμα και σε άλλα αγαθά καταλαβαίνουμε πως το λαϊκό εισόδημα δεν φτάνει ούτε για 15 μέρες για να μπορέσει να στηρίξει και τις σπουδές των παιδιών μιας οικογένειας.

Ενώ λοιπόν υπάρχουν αυτά η κυβέρνηση επιλέγει να κρατάει την χρηματοδότηση των σχολών μας στο “πάτο” και να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στις σχολές. Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Να ενοικιαστούν με ευθύνη του πανεπιστημίου ξενοδοχεία για την άμεση κάλυψη αναγκών για τη στέγη των φοιτητών. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι.

·         Να δοθεί σταθερή μηνιαία επιδότηση φοιτητικής κατοικίας για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι. Να καταβληθεί άμεσα το ετήσιο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και να αυξηθεί στα 2.000€ με διεύρυνση των δικαιούχων. 

·         Κατάργηση των δημοτικών τελών και ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.  Δωρεάν ίντερνετ για όλους τους φοιτητές.

·         Να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στην φοιτητική εστία ώστε όλα τα δωμάτια να είναι διαθέσιμα.

·         Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων αλλά και αχρησιμοποίητων κτηρίων του Δημοσίου, των δήμων και περιφερειών για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας”