
Στα ύψη έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα οι τιμές στις… σοκολάτες, σε μια περίοδο όπου σύντομα θα έχουν την τιμητική τους, λόγω των πασχαλινών σοκολατένιων αυγών που οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να διαθέσουν στην αγορά.
Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Γιάννης Γλυκός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν όσο μπορούν να κρατήσουν τις τιμές, ωστόσο το κόστος παραγωγής πλέον έχει γίνει δυσβάστακτο.
«Αύξηση έως 180% στη σοκολάτα»
«Μας έχει πικράνει η σοκολάτα. Πέρυσι τα Χριστούγεννα αγοράζαμε 4-4, ευρώ το κιλό. Σήμερα αγοράζουμε 10-12 ευρώ το κιλό. Μια αύξηση γύρω στο 170-180%. Δεν παλεύεται πλέον το πράγμα», σημείωσε αρχικά ο κ. Γλυκός και συμπλήρωσε: «Εμείς όσο μπορούμε κρατάμε τις τιμές. Δεν έχουμε διπλασιάσει ή τριπλασιάσει τις τιμές των προϊόντων, αλλά αυτός είναι εις βάρος μας. Όσο αντέχουμε και έχουμε αποθέματα κρατάμε».
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του economistas.gr πατώντας εδώ