Δευτέρα
16
Σεπτέμβριος
TOP

Ποια είναι η πιο ακριβή ομάδα μετά τους 5 «μεγάλους» στη φετινή Super League

Ελάχιστες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2024-25. 14 ομάδες είναι έτοιμες να μπουν στη…μάχη και να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι ομάδες που αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές μέρες τις διακοπές τους, έχουν κάνει την προετοιμασία τους και φυσικά έχουν δώσει και κάποια φιλικά ματς προκειμένου να αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός έχουν δώσει ήδη τους πρώτους επίσημους αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με αφορμή λοιπόν την έναρξη του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον να ρίξουμε μία ματιά στα μπάτζετ των ομάδων και συγκεκριμένα εκείνων που δεν ανήκουν στους «μεγάλους». Δηλαδή στη χρηματιστηριακή αξία -βάσει της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt- των ομάδων εκτός του «Big-5» (ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΑΕΚΠΑΟΚΆρης).
Η χρηματιστηριακή αξία των ομάδων εκτός του «Big -5»

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς διαθέτει το ακριβότερο ρόστερ του πρωταθλήματος ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ (100.250.000€). Στη δεύτερη είναι ο Παναθηναϊκός, στην τρίτη ο Ολυμπιακός, τέταρτη πιο ακριβή ομάδα είναι η ΑΕΚ και πέμπτος ο Άρης. Ποια ομάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία μετά τους «Big -5»;

Στην έκτη θέση της σχετικής λίστας σύμφωνα με το transfermarkt βρίσκεται ο Αsteras Aktor. Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ των Αρκάδων ανέρχεται στα 10.950.000 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι πέρσι ήταν 8.033.000 εκατομμύρια ευρώ.

Μία θέση πιο κάτω θα βρούμε τον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι περίπου 100.000 ευρώ «φτωχότερος» από τους Αρκάδες (10.000.000). Στην όγδοη θέση είναι ο ΟΦΗ, στην ένατη ο Πανσερραϊκός και τη δεκάδα συμπληρώνει ο Βόλος. Ακολουθεί ο Ατρόμητος, 12η είναι η Καλλιθεά, 13ος ο Λεβαδειακός κι ουραγός η Λαμία.

Πώς προκύπτει η χρηματιστηριακή αξία μιας ομάδας;

Καθαρά αθροιστικά βάσει της αξίας των ποδοσφαιριστών. Κανονικά θα έπρεπε να προσμετρώνται κι άλλα κόστη, ωστόσο δεν υπάρχει εικόνα από λειτουργικά, μισθολόγιο στελεχών και εργαζομένων, έξοδα ανάπτυξης κλπ. Σημειώνεται, ότι δεν γίνεται αναφορά στο κόστος των μεταγραφών ή των συμβολαίων.

πηγη sportal.gr