Τετάρτη
23
Ιούλιος
TOP

Πώς να αποθηκεύσετε το κομμένο καρπούζι ώστε να παραμένει φρέσκο

Το κατακαλόκαιρο, το καρπούζι είναι το φρούτο των φρούτων. Όχι μόνο γιατί είναι συνώνυμο της δροσιάς μέσα στη ζέστη, αλλά επειδή κόβοντάς το, δίνει τόσο μεγάλη ποσότητα τροφής που υποσκελίζει όλα τα άλλα φρούτα.

Έτσι το κόψιμο και η σωστή αποθήκευση, είναι ιδιαίτερα σημαντικές δουλειές για τους φίλους του καρπουζιού. Το ζητούμενο είναι να διατηρήσετε το τεράστιο αυτό φρούτο φρέσκο, τραγανό και ασφαλές για κατανάλωση.

Πώς να διαλέξετε το καρπούζι-γλύκισμα
Ίσως νομίζετε πως η επιλογή ενός καλού καρπουζιού είναι καθαρή τύχη, αλλά υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να αποφύγετε τη «μάπα». Οι συμβουλές αυτές για ένα γλυκό και ώριμο καρπούζι αφορούν στο χρώμα, το βάρος, το σχήμα αλλά και τον ήχο. Συγκεκριμένα:

Χρώμα: Το καρπούζι πρέπει να έχει ένα βαθύ, ομοιόμορφο χρώμα, εκτός από το σημείο που ακουμπούσε στο χώμα. Το σημείο αυτό θα πρέπει να έχει χρώμα το κίτρινο του βουτύρου, όχι λευκό ή πρασινωπό.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr πατώντας εδώ