Τετάρτη
8
Φεβρουάριος
TOP

Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για 3η συνεχή χρονιά και authentic Greek taste ο Δημήτρης Πυλιώτης 

Μια ακόμα σημαντική διάκριση για τον Μεσσήνιο πολυβραβευμένο σεφ Δημήτρη Πυλιώτη έρχεται ως αναγνώριση των ικανοτήτων, του ταλέντου, αλλά και της αγάπης του για την Ελληνική γαστρονομία, που αξιοποιείται και προβάλλεται με τον ιδανικότερο τρόπο μέσα από τα δυο εστιατόριά του το Poseidon Greek Restaurant & Outdoor Lounge στο Miami Beach και το Poseidon Ocean View στην Καλαμάτα.

Ο αναγνωρισμένος και πολυτάλαντος σεφ, Δημήτρης Πυλίωτης παρέλαβε την τιμητική αυτή διάκριση σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι πλέον ο «χρυσός» πρεσβευτής της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό για την επόμενη χρονιά με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες διάδοσης της ελληνικής κουζίνας σε συνεργασία με τον διεθνή Οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS.

Οι ίδιος με ανάρτησή του στα social media με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδέχεται την βράβευσή του ως Πρεσβευτή της Ελληνικής γαστρονομίας για το 2022!

«Μεγάλη Τιμή και χαρά για την Τρίτη συνεχόμενη βράβευση μου ως πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας και ως authentic Greek taste για τα 2 εστιατόρια Poseidon Greek Restaurant & Outdoor Lounge sto Miami Beach ,Poseidon Ocean View στην Καλαμάτα από το διεθνή οργανισμό GREEK TASTE BEYOND BORDERS που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείο τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο συνέδριο Γαστρονομίας μαζί με τεράστιες προσωπικότητες που συνεργάζονται με εταιρίες όπως η lyvie restaurants στις ΗΠΑ ,Nobu Matsuhisa και Λευτέρης Λάζαρου δείχνει ότι οι κόποι μας ανταμείβονται και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστώ και τις 2 ομάδες των εστιατορίων Miami και Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα τον Γιώργος Μακρίδης ( Giorgos Makridis) και Γιάννης Σάχου (Giannis Shahu) για τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους και την ποιοτική καθημερινή τους δουλειά.

Και όπως έλεγε και ένας παλιός μου καθηγητής και ο μέγας Αλέξανδρος δεν θα είχε καταφέρει τίποτα χωρίς τους στρατηγούς του.

Ευχαριστώ πολύ όλους»

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

Στην προνομιακή θέση αυτή της χώρας μας βοηθά ο σχεδιασμός του ΥΠΑΑΤ για τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και θα τον συνδέσει με τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, τον τουρισμό, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υΠΑΑΤ κ. Γεωργαντάς με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις ο Δημήτρης Πυλιώτης σχετικά με το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας και τον κοινό βηματισμό στο μέλλον, αναφέροντας μάλιστα σχετικά: “Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων κ Γεώργιο Γεωργαντά και τον εξαίρετο φίλο και συνάδελφο τον ΕλληνοΓαλλο Capsalas Jean Louis στο συνέδριο της Ελληνικής γαστρονομίας για το σχεδιασμό των ελληνικών προϊόντων (branding) στον παγκόσμιο χάρτη της Γαστρονομίας
Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, ο πλούτος της ελληνικής παραγωγής ο οποίος στηρίζεται στα προνομιακά εδάφη, στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και στην πλούσια βιοποικιλότητα, ταυτίζουν τα προϊόντα μας με την ποιότητα και τη διατροφική αξία.
Στην προνομιακή θέση αυτή της χώρας μας, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, βοηθά ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και θα τον συνδέσει με τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, τον τουρισμό, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.”