Τετάρτη
31
Δεκέμβριος
TOP

Ψυχρή εισβολή: Μηδενικές θερμοκρασίες και χιόνια την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα – Πού θα το “στρώσει”

Ψυχρή εισβολή φέρνει χειμωνιάτικες συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά για απότομη αλλαγή του καιρού και κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά από την ΕΜΥ
  • ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-12-2025 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στο νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, ενώ στα νότια μέχρι το μεσημέρι θα επικρατούν δυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη σχεδόν τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 12, ενώ θα φτάσει στα δυτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 13 με 15 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.thetoc.gr πατώντας εδώ