Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Σε ποια προϊόντα μειώνουν την κατανάλωση οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

H ακρίβεια στις τιμές είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που απασχολούν τους Έλληνες καταναλωτές αυτή τη στιγμή καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Focus Bari το 56% των συμμετεχόντων σε έρευνα που πραγματοποίησε ανησυχεί έντονα για τον συγκεκριμένο παράγοντα με τον βαθμό ανησυχίας να τοποθετείται στο 10/10, ενώ το υπόλοιπο 19% ανησυχεί επίσης αρκετά έντονα με βαθμό ανησυχίας 9/10.
Την ίδια στιγμή μεταξύ των βασικών παραγόντων που απασχολούν τους Έλληνες είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα για το 45% που εκφράζει την έντονη ανησυχία του και η ενεργειακή κρίση που επίσης ανησυχεί πολύ έντονα το 43% με τον μέσο βαθμό ανησυχίας στη δεύτερη περίπτωση να τοποθετείται στο 8,5 στην κλίμακα του 10.

Μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων η περαιτέρω αύξηση των τιμών στα καύσιμα

Με βάση τα ίδια στοιχεία η μεγαλύτερη μελλοντική ανησυχία των Ελλήνων σχετίζεται με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Αναφορικά με τις μελλοντικές τους ανησυχίες, το 43% φοβάται ότι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το 47% εκφράζει το φόβο του για περαιτέρω αύξησης του κόστους ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αγαθά και υπηρεσίες όπου μείωσαν περισσότερο την κατανάλωση

Τέλος, σχεδόν όλοι οι Έλληνες (97%) αναφέρουν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία περικοπή εξόδων από τα 18 είδη που εξετάστηκαν στην συγκεκριμένη έρευνα, κυρίως επειδή δεν επαρκή το εισόδημά τους και δευτερευόντως για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: capital.gr