Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Στα 30 του έχει ταξιδέψει σε κάθε χώρα του κόσμου: Πώς το πλήρωσε;

Χρειάστηκε να πάρει 1.458 πτήσεις και 1.117 λεωφορεία και τρένα, αλλά ο Drew Binsky έπιασε το στόχο του: Ταξίδεψε σε κάθε χώρα του κόσμου. Και το πέτυχε σε λιγότερα από 10 χρόνια, με τη Σαουδική Αραβία να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό σε αυτό τον γύρο του κόσμου.

Έχοντας πατήσει το πόδι του σε 197 κράτη, πώς ξέρει ότι πράγματι επισκέφθηκε και την τελευταία χώρα του κόσμου; «Το θέμα είναι πολύ πολιτικό», απαντά στη σχετική ερώτηση που του έκανε το CNBC. Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει 193 κυρίαρχα κράτη. Ο ίδιος ο Binsky προσθέτει τέσσερις χώρες σε αυτή τη λίστα: Κόσοβο, Παλαιστίνη, Ταϊβάν και Βατικανό.

Και μετά από αυτά, υπολογίζει ότι είναι ο 250ος άνθρωπος που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες. Όπως αποκαλύπτει, αυτό το πολύ κλειστό κλαμπ ανθρώπων έχει και όνομα: «The ‘every country’ club». Πρόκειται για μία κοινότητα φίλων αλλά και ανταγωνιστών.

«Κάποιοι λένε: ‘Δεν έχεις πάει πραγματικά στη Β. Κορέα γιατί πήγες μόνο στα σύνορα με τη Ν. Κορέα’», εξηγεί ο Binsky, δηλώνοντας ότι ο ίδιος προτιμά να μην μπλέκεται σε τέτοιους ανταγωνισμούς. Αντ΄ αυτού, διατηρεί φιλικές σχέσεις με περίπου 20 από άτομα από το «The ‘every country’ club».

Πόσο καιρό περνά σε κάθε χώρα που επισκέπτεται; Όπως λέει ο ίδιος, μένει κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα. Σε περίπου 10 χώρες, έχει ζήσει για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, ενώ στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Ν. Κορέα και την Τσεχία έμεινε για τουλάχιστον έξι μήνες.

Υπάρχουν όμως και άλλες χώρες, όπου μπορείς να κάνεις όλα όσα θέλεις σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τον Binsky, το Λουξεμβούργο, το Μονακό και το Λιχτενστάιν και άλλες στη Ν. Αφρική είναι μερικές από αυτές.

Χωρίς πλάνα και σχέδια

Μοιάζει παράξενο, όμως ο Binsky δηλώνει ότι δεν προγραμματίζει τα ταξίδια του. Τις περισσότερες φορές, όταν φτάνει σε μία χώρα, δεν ξέρει καν πού θα κοιμηθεί το βράδυ. Όπως λέει, στηρίζεται στους followers του στα social media και σε φίλους που έχει σε όλο τον κόσμο, για να τον πάρουν από το αεροδρόμιο και να του δείξουν τη χώρα τους.

Το δυσκολότερο κομμάτι των ταξιδιών του, πάντως, είναι να εξασφαλίσει την αναγκαία βίζα για μέρη όπως το Ν. Σουδάν.

Όσο για το πώς επηρέασε η πανδημία τα ταξίδια του; Τους τελευταίους 18 μήνες, έκανε περίπου 80 τεστ κορωνοϊού, όμως μπόρεσε να επισκεφθεί 20 χώρες. Τον Ιούνιο του 2020 πήγε στη μοναδική χώρα που ήταν ανοικτή: Το Μεξικό.

Δεν απέφυγε, όμως, τον ιό. Κόλλησε στο Ιράκ και το συνειδητοποίησε στο Αφγανιστάν, όπου έχασε την γεύση και την όσφρηση του. Έτσι, αναγκάστηκε να μείνει κλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του για 7 νύχτες.

Πώς πληρώνει για τα ταξίδια

Ο Binsky δουλεύει στις περισσότερες χώρες για να μπορεί να χρηματοδοτεί τα ταξίδια του. Ξεκίνησε διδάσκοντας αγγλικά στην Κορέα, όπου έβγαζε 2.000 δολάρια τον μήνα και είχε δωρεάν στέγη. «Ήμουν 22 χρόνων, επομένως ήταν εκπληκτικά», λέει.

Μετά, ήταν ένας από τους πρώτους που μπήκαν στο Snapchat το 2015 και έτσι εξασφάλισε χορηγούς για τα ταξίδια του. Για παράδειγμα, τον πλήρωσαν 5.000 δολάρια για να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και να κάνει stories στο Snapchat. «Για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσα με τα χρήματα από το Snapchat», θυμάται.

Παράλληλα, χρησιμοποιεί το travel blog του για να συνεργάζεται με hostels και αεροπορικές εταιρείες και να εξασφαλίζει εκπτώσεις, ενώ βγάζει χρήματα και από τα βίντεό του στο YouTube και το Facebook.  Από το YouTube, πλέον κερδίζει 20.000-40.000 δολάρια τον μήνα.

Σήμερα, χρεώνει 15.000-30.000 δολάρια για ένα διαφημιστικό βίντεο, ενώ έχει και δικά του προϊόντα, τα οποία πουλά. Παράλληλα, κάνει και μαθήματα με συμβουλές για ταξιδιώτες, τα οποία χρεώνει 150 δολάρια ανά άτομο.

Μπορεί να μοιάζει σαν να βγάζει πολλά χρήματα, όμως πλέον έχει μία ομάδα με 23 άτομα γύρω του, άρα πρέπει να πληρώνει τους μισθούς τους.

πηγη: moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC